10.5.4 Opdatering

Den 30. juni 2008, i Mac OS, af Daniel Bahl

 UPDATE: Så kom den officielle Apple-update side online, her kan i se alt om 10.5.4 🙂

http://support.apple.com/kb/HT1994?viewlocale=en_US

OS XJeg troede det var mig der var galt på den, da hverken Tuaw, AppleInsider, MacRumors, Engadget eller andre har annoceret dette… endnu!

Men hey alle sammen 10.5.4 er kommet 🙂 Jeg ser ikke syner. 

Så nu kan vi stolt sige: “du hørte det først på Macsiden.dk” 🙂

Opdateringen fylder 87.6MB og jeg er igang med at hente nu, og rapporterer tilbage så snart jeg ved noget nyt 🙂 Apple har endnu ikke fået opdateret Apple.com med den nye software-opdatering. Så fire up your Software updater og get it while it’s juicy 🙂

Her er release notes fra den sidste developer build der blev seeded fra Apple. Jeg vil tro den final 10.5.4 opdatering indeholde nogenlunde de samme rettelser 🙂

More than 20 focus areas were identified by Apple, including AirPort, iCal, iChat, iLife, Keychain, Mail, printing and Spaces.


Several issues affecting earlier builds have been fixed, including Expose failing to display all windows, Spaces problems, and a bug causing systems to hang on shutdown.”

 

biteSMSHer er et hot tip op til sommerferien. Med biteSMS kan du få op til 80% billigere SMS beskeder til og fra udlandet. Ved mange operatører i Danmark betaler du typisk 2,50 kr for at sende en SMS til et udenlandsk nummer. Og er du i udlandet, er det også typisk 2,50 kr du betaler for at sende en SMS hjem til et dansk nummer, pga. roamingtakster osv.  TDC Mobil har dog lige lanceret HomeEurope som halverer prisen til 1,25 kr. pr. SMS, men det kan altså blive billigere endnu… here’s how:

Læs mere »

Tags:  

Telia offentliggør priser på dansk iPhone

Den 27. juni 2008, i iPhone, af Klaus T.

Telia klar med iPhone i DanmarkSå skete det, Telia har til middag idag offentliggjort priserne på hvad den nye iPhone 3G kommer til at koste. iPhone 3G, som kommer på gaden 11. juli, kommer til at koste 1.399 kr for 8GB og 1.999 kr. for 16GB. Sammen med modellerne kommer også 2 nye abonnementer hos Telia, hhv. “iOn Privat” og “iOn Erhverv”. Disse er eksklusive til iPhone.

Begge abonnementer inkluderer fri tale til Telia mobilnumre samt fastnet numre i Danmark og 300 minutters fri tale til andre danske mobilnumre. Hver måned. Derudover er der også Fri SMS inkluderet og 300MB data. For privat abonnementet kommer data, udover de 300MB pr. mdr., til at koste 1,25 kr pr. MB.
Taletid, hvis man får opbrugt de 300 minutter, ender på 0,99 kr. pr. minut., og ingen opkaldsafgift.

Og hvis 300MB ikke er nok, og man hverken er i nærheden af sit private eller kontorets WiFi, får man også frit forbrug af Telia HomeRun som giver adgang til Telia’s pt. 1.100 hotspots i Norden.

Mere info om Telia / iPhone priser og abonnementer.

Læs mere »

Tags:  

Opgradering af infrastruktur i serverrummet 27.6.2008

Den 27. juni 2008, i Apple, af Daniel Bahl

Opgradering af infrastruktur i serverrummet 27.6.2008

Fredag, den 27. juni fra kl. 18 til kl. 6 næste morgen.

Opgraderingen omfatter :

– opgradering til seneste BGP-version (for at sikre forudsigelig, automatisk skift mellem alternative kredsløb)

– opgradering af snitflader til direkte fiberindføring i core-switche og hermed afskaffelse af medie-convertere (forberedelse af Gigabit-interface)

– indførelse og aktivering af software i server-switche til forhindring af lag 2 loops og aktivering af storm-control (forhindring af broadcast-storms)

Vi håber ikke I mærker væsentlige forstyrrelser – Det er svært at ramme et optimalt tidspunkt for alle, men vi håber på jeres forståelse for denne opgradering i vores datacenter.

 

FF3 – intelligente adresser med awesome bar

Den 26. juni 2008, i Apple, af jkleis

 Awesome bar – ja, måske har du hørt om Firefox 3’s nyes adressefelt. Adressefeltet er min primære årsag til at vælge FF 3 som min primære browser. Okay, hvad er det lige der er så smart med Awesome bar. Her vil jeg lade firefox tale for sig sellv – jeg skriver awesome bar i midt adressefelt – og vupti, FF søger igennem min historie, samt bogmærker og giver mig følgende resultater.

Awesome_bar

Læs mere »

Tags:  

NSCCoder Night CPH

Den 25. juni 2008, i Apple, af jkleis

Måske har du netop ideen til en applikation til iPhonen som vil ændre verden. Eller du mangler ‘lige den der applikation’, som burde være så let at lave – og der er ikke andre til at lave den end dig. Eller måske vil du bare gerne vide hvordan man egentlig programmerer på sin Mac. Ja, så er det en god ting at lære Cocoa og C.

Hvis du er en af dem der kunne tænke dig det – men ofte har stødt på problemet at det er lettere at ville noget end at gøre noget. Så kunne det være at det var godt at mødes med andre der var i samme situation.

Læs mere »

 

Sidder du og skriver en tekst – og kan måske ikke lige huske hvor mange prikker der typisk er på en sneleopard. Du har allerde skrevet om sneleoparden og dens levevis – men mangler som sagt prikkerne over i’et. Ja, så åbner man selvfølgelig sin browser og går for de fleste af os til google – og skriver sneleopard.

Men hvis du er til træk og slip – hvorfor ikke bare markere “Sneleopard” i teksten, og så trække den ned på Safari ikonet i dock’en. Vupti – du søger nu på google i Safari. Det er også ganske praktisk i terminalen, hvor du måske har skrevet en kommando, som du gerne vil have lidt mere uddybende eller anvendelig information om, en den der lige følger med styresystemet. Igen – træk og slip, og du har søgt.

Selvfølgelig – hvis du har markeret en URL – ja, så åbner den relevante hjemmeside op i stedet.

Jeg ved ikke helt hvor nyttig hintet er – men det viser under alle omstændigheder at der er mere under overfladen på de fleste mac produkter!

Hintet er nyklækket fra Mac OS X hints.

 

Tip: Se PDF-filer i Firefox 3

Den 19. juni 2008, i Apple, af jkleis

Hvis man læser mange pdf-filer på nettet, og gerne vil bruge Firefox så er der sikkert en del der er blevet irriterede over at man ikke kan se sin pdf-fil inde i browseren lige som man kan med Safari.

Tidligere har der eksisteret et plugin til firefox – men det virkede kun til power PC – så jeg har personligt gået og ventet på et sådant plugin i ca. 2 år. Nu er det her – med Firefox 3 og et Google code project, kaldet PDFkit, kan man nu se sine PDF filer i sin Firefox browser. Derudover har man mulighed for at zoome ind og ud på siden med æble+ og æble- som det er velkendt fra safari, Også kontrol klik feature med 2-page view virker.

Læs mere »

Tags:  

Nu er FireFox 3 klar til OSX – også på dansk

Den 18. juni 2008, i Mac OS, af Flemming Elimar Jensen

Tusinde af udviklere over hele kloden har nu været aktive i mere end 2 år for at give os en ny og moderne browser.

Uden et hav af testere, sikkerhedseksperter, oversættere og forum’s rundt omkring – ville det ikke have været  muligt at lave så stort et projekt. FIreFox 3 kan nu hentes på 48 sprog – og arbejder 2-3 gange så hurtig som den forige version.

Der har været en enorm tilbagemelding fra de mange beta testere af FireFox 3 – som har resulteret i over 15.000 forbedringer i forhold til den forige version. En vigtig funktion er beskyttelse mod ondsindet software – som mange – specielt windows brugere har store problemer med.  Rart at det også er indbygget i mac versionen.

Der er en stor samling af plug-in’s til den nye version af FireFox 3.  Som er nemme at finde på Mozilla’s webside

Tags:  

Nedetid på MacSiden.dk

Den 18. juni 2008, i Ikke kategoriseret, af Daniel Bahl

uo2ie.jpgKære Macsiden.dk-læser

Mit navn er Daniel og jeg står for at administerer den server som Macsiden.dk (og v5.dk) ligger på. Som nogle af jer måske har bemærket var Macsiden.dk nede i dag mellem kl. 12.01 og 12.50. Vores datacenter mistede i dag kl. 11.40 strømmen og vores UPS kunne holde liv i serveren til kl. 12.01 hvor efter den blev lukket ned. 

Nu har vores teknikkere i samarbejde elselskabet fundet fejlen og udbedret den, vi har derfor atter igen strøm. Jubii.

Vi beklager mange gange de gener dette har medført, men håber på jeres forståelse for dette (hedigvis) korte nedbrud.

Læs mere »