Opgradering og prisfald på iMacs

Den 30. april 2008, i Apple, af Dan Andrew Brendstrup

iMacSom MacSiden kunne berette i sidste uge har der for nylig verseret en del rygter om en snarlig opgradering af Apples iMac-linje, der ikke har været opdateret siden august sidste år, og dermed var gået “over tid”.

 En sådan opgradering er netop annonceret af Apple — og med gode nyheder for danske Mac-brugere, der nu endelig får lidt glæde af den lave dollarkurs. Den billigste iMac kan nu fås for 7.999 kr., kun 200 kr. dyrere end den biligste MacBook, og de dyrere modeller fås for henholdsvis 9.999, 11.999 og 14.639 kr.

 De nye iMacs har fået Intel Core 2 Duo Penryn-processorer med hastigheder fra 2.4 Ghz til 3.06 Ghz, hvor de tidligere modeller lå fra 2.0 Ghz til 2.8 Ghz. Alle modeller undtagen den billigste kommer nu med 2GB RAM som standard, og priserne for BTO opgradering af RAM er endvidere næsten halveret. Endelig har topmodellen fået opgraderet sit grafikkort fra et ATI Radeon HD 2600 Pro til et 512MB NVIDIA GeForce 8800 GS, specielt til glæde for grafikere og gamere.

Læs mere »

Tags:  

Prisfald

Den 29. april 2008, i Ikke kategoriseret, af Jacob Stenhaug

Mac MiniI forbindelse med gårsdagens opgradering af iMac, valgte Apple i samme omgang at sænke prisen på Mac Mini.

Intromodellen med 1.83GHz stod før til kr. 4.499,- men er nu sat ned til kr. 3.999,-. Den store model med 2GHz processor er sat kr 100,- ned og fås nu til kr. 5.399,-.

Det blev ikke til en opgradering af Mac Mini i denne omgang, men altså kun en nedjustering af prisen.

Læs mere »

Tags:  

iTunes Store fylder 5 år

Den 29. april 2008, i Ikke kategoriseret, af Jacob Stenhaug

iTunes StoreDet var i går 5 år siden Apple lancerede iTunes Store (dengang iTunes Music Store eller blot “iTMS”) og der er sket meget siden!

Dengang havde man ca. 200.000 titler til salg og alt det der med køb af digital musik fra internettet var stadig meget nyt. I dag ser det hele anderledes ud. iTunes Store sidder på 70% af markedet for online musiksalg i digital form og har nu over 10 mio. titler til salg som inkluderer både musik, film, tv-serie, lydbøger osv.

Apple har lavet en tidslinje over udviklingen, som er tilgængelig via iTunes Store. Du kan også læse mere om den hos MacNN.

Et forsinket “tillykke med dagen” skal der hermed lyde fra MacSiden 🙂

Tags:  

Rygtet talte sandt: Apple opgraderer iMac

Den 29. april 2008, i Rygter, af Jacob Stenhaug

iMacMacSiden kunne forleden berette om et rygte der gik på en snarlig opgradering af iMac – rygtet viser sig at være sandt.

Apple kom med den officielle udmelding i går, og maskinerne er allerede klar til bestilling via Apple Store. Processorhastigheden er blevet forbedret og så er der nu mulighed for at få GeForce 8800GS grafikkort med 512MB hukommelse til 24″ modellen.

Specs og priser er følgende:

  • 20″, 2.4GHz, 1GB RAM, 250GB HD, ATI Radeon HD 2400 XT 128MB. kr. 7.999,-
  • 20″, 2.6GHz, 2GB RAM, 320GB HD, ATI Radeon HD 2600 PRO 256MB, kr. 9.999,-
  • 24″, 2.8GHz, 2GB RAM, 320GB HD, ATI Radeon HD 2600 PRO 256MB, kr. 11.999,-
  • 24″, 3.06GHz, 2GB RAM, 500GB HD, NVIDIA GeForce 8800 GS 512MB, kr. 14.639,-
Tags:  

Første “Open Computer” leveret af Psystar

Den 29. april 2008, i Mac OS, af Jacob Stenhaug

OpenMacHistorien om amerikanske Psystar og deres “Open Computer”, en maskine bygget på PC hardware leveret med Mac OS 10.5, lever stadig i bedste velgående. At projektet skulle være fup lader ikke til at være tilfældet.

Dette kan konkluderes efter Psystar angiveligt har leveret en “Open Computer” til en amerikansk kunde, som har været så venlig at lave en video demo af maskinen som bevis. Det lader til at maskinen starter fint og endda meget hurtigt op i OS X, men da der ikke er tale om en maskine fra Apple, kan Software Update ikke genkende maskinen og således ikke opdatere styresystemet.

Det er i strid med Apples End User License Agreement (EULA) for OS X, at installere styresystemet på ikke-Apple hardware, men Apple har stadig ikke kommenteret Psystars tiltag.

Du kan se video og billeder hos Gizmodo.

Tags:  

Mig

Den 27. april 2008, i Apple, af jkleis

Ja, det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg vandt en Shuffle her på siden for ungefär enmåneds tid siden (se her). Så jeg tænkte at jeg ville dele mine erfaringer om dette utroligt velgennemtænkte produkt.

Ja, i ved sikkert alle, at den er lille, den er transportabel og der er ikke noget display.

Læs mere »

 

Få friheden tilbage

Den 27. april 2008, i Apple, af jkleis

Forstyrres du også af mails der popper op, folk der lige skal sige hej på chatten, eller bare den evindelige nyhedscheck på nettet, hvor der stadig ikke er sket noget som helst.

Trænger du lige til præcis 45 minutter med ro og fred, hvor du blot fokuserer på at få arbejdet gjort. Så er der hjælp at hente med programmet Freedom.


Læs mere »

Tags:  

Alle MacUpdate promo titler låst op

Den 25. april 2008, i Mac OS, af Jacob Saaby

Så har den nuværende bundle på www.mupromo.com kørt i 11 dage, og alle applikationer er låst op.

Der er 4 dage tilbage hvori man kan købe den nuværende bundle. Derefter må man vente på at der sættes et nyt bundle sammen.

Hvis du har brug for bare et par af de inkluderede applikationer (eller som i mit eget tilfælde Parallels), kan det være en ret god handel at købe bundlet istedet for de respektive applikationer enkeltvist.

Personligt har jeg sparet $15 på Parallels alene, og fået 9 applikationer gratis (til en værdi af omkring $400), af hvilke jeg kan bruge 3-4 af dem til noget produktivt. Det er en forretningsmodel der kan bruges til noget 🙂

 

Psystar vil mane fup-rygter til jorden

Den 25. april 2008, i Mac OS, af Jacob Stenhaug

Psystar logoDa det amerikanske firma Psystar forleden lancerede en lavpris Mac-klon, bygget på PC hardware, var der flere spekulationer om hvorvidt der var tale om et fup nummer. Firmaet forsøger nu selv at bevise at den altså er god nok ved at poste en video på YouTube.

MacSiden har tidligere kunnet berettet om tiltaget og om hvorvidt der var tale om et fupnummer eller ej. Psystar tager nu sagen i egen hånd og har derfor lavet en video, der viser deres såkaldte “Open Mac” produkt mens det kører OS 10.5 Leopard. Videoen indeholder desuden optagelser af virksomhedens kontor samt indgangsparti, angiveligt for at modvise, at der er tale om et fup firma.

Er der tale om et fupnummer, eller er den god nok? Diskutér emnet i denne tråd på MacSiden.dk’s forum.

SE VIDEOEN HER:

Tags:  

BootCamp

Den 25. april 2008, i Mac OS, af Jacob Stenhaug

BootCampApple har udsendt en opdatering af BootCamp til version 2.1.

Opdateringen er nødvendig for brugere der ønsker at installere Service Pack 3 til Windows XP. Desuden byder opdateringen på en række kompatibilitetsforbedringer til både Windows VIsta 32/64 bit og XP.

BootCamp er integreret i OS 10.5 Leopard, og gør det muligt at installere Windows på en Intel-baseret Mac. Du kan læse mere om denne feature her (åbner i nyt vindue).

Læs mere »

Tags: