1-2-3 Guide til iTunes movie rentals i Danmark

Den 7. oktober 2009, i Apple, af Ole H

1-2-3 Guide til iTunes movie rentals i DanmarkDette er en 1-2-3 guide til iTunes movie rentals i Danmark

Dette emne er allerede beskrevet i flera fora, men jeg vil samtidig gerne fortælle lidt om mine egne, meget positive, oplevelser omkring emnet.

Hardwaren:
Mit setup består af en Mac Mini årgang 2006, der er blevet opgraderet til Intel Core 2 Duo 2.0 Ghz, 2 GB RAM og 200 GB 7200 rpm disk, og kører Leopard hvilket gør den til en ganske fornuftig maskine.
Dertil er der tilkoblet en Creative XFI USB lydkort og en Philips Essence skærm. Opløsningen er 1280×720 (720p) i 60 Hz, hvilket, efter min mening, giver det bedste allround billede til formålet, især fordi MAC generelt kan finde på at hakke ved afspilninger af film, ved denne opløsning er billedet helt flydende.

Guiden:
1. Opret en ny e-mail adresse på eks. gmail, og brug denne til den nye bruger du skal oprette senere.
2. Find, på Google, en adresse i USA, som du kan kan bruge sammen med din nye fiktive bruger. Benyt evt. en firma adresse på et mindre firma i USA.
3. Start iTunes, og gå ind på “The USA Store”, hvorefter du opretter en ny bruger med de oplysninger du har fra skridt 1+2
4. For at kunne betale for downloads i den amerikanske butik, skal du enten have et amerikansk kreditkort eller også skal du fat i et iTunes giftcard/gavekort, som du kan købe på bl.a. eBay. Jeg har købt et par $25 giftcards på eBay, og alt afhængigt for “heldig” du er, ligger prisen på mellem $26-28$.
– Jeg har hver gang fået sælger til bare at sende mig redeemkoden.
5. Gå ind i ITunes med din nye konto, og vælg Redeem i højre side. hvorefter du indtaster redeemkoden.
6. Du er nu klar til at leje film.

Det kan virke som en lang omvej, men det tager kun omkring 20-30 minutter at finde oplysninger og oprette kontoen, og så har du bagefter mulighed for at hente film ned…
At få fat i et giftcard tager ca. 12-24 timer pga. tidsforskellen.

Lidt info omkring rentals:
Du kan leje eller købe film i Itunes, men ikke alle film kan lejes.
Film fås i 2 formater.
Alm. hvilket svarer til DVD og HD
Lejepriserne for alm. film svinger fra $1,99 til $3,99 alt afhængig af hvor nye/gamle de er. (ca. kr.11 til kr.22)
Lejeprisen for en HD film er $4,99 (ca. kr.28)

Alle film er komprimeret med H264, og en alm. film fylder typisk kun 1.5 GB, hvor en HD film fylder omkring 3.5 GB
På trods af den hårde komprimering, er min opfattelse at billedet er rigtigt godt i bare alm. format, men der er dog heldigvis en mærkbar forskel på alm. og HD, også selvom jeg kun kører med en 720p opløsning, men jeg synes ikke det er de ekstra $2 værd at leje en film i HD, da man jo alligevel ikke beholder filmen.

Mange film indeholder både et stereo og et surround lydspor, men der er storset ingen film med undertekster, og bestemt ingen med danske undertekster.

Når du lejer en film, downloades filmen til din computer. Du kan vælge at hente hele filmen ned, og så har du 30 dage til at se filmen.
Så snart du begynder at se filmen, har du efterfølgende kun 24 timer til at se den færdig, hvorefter den slettes fra din harddisk.
Visning af filmen kan også påbegyndes mens den downloades, og det betyder ikke noget for selve filmvisingen at den delvist “streames”.
Sørg dog for at have en god/hurtig bredbåndsforbindelse hvis du ikke henter hele filmen ned først.

DRM:
Der går rygter om at man kan omgå DRM beskyttelsen ved at snyde lidt med klokkeslettet, og jeg har også eksperimenteret med det, og det har også kostet en gen-download af en film 🙁

Nogen siger at man skal stille uret et år frem inden man downloader eller inden man ser filmen. Når man så har startet filmen, skal man stoppe den, og sætte uret tilbage til alm. tid, og så skulle man kunne se filmen igen og igen i et helt år.
Det virker IKKE. Så snart du stiller uret tilbage, fanger iTunes uregelmæssigheden, og sletter filmen, og så kan du betale og hente den igen hvis du vil se den.
Hvis du først har set filmen, og du vil prøve at eksperimentere med at omgå DRM, koster det ikke så meget, men sætter du uret mere end 24 timer tilbage, afspilles kun lyden, mens billedet er dækket af en stor grå bjælke.

Slutord:
Jeg synes det er en kanon måde at leje film på, især fordi du ikke skal tænke på at aflevere dem igen 🙂
Nogle vil nok sige mig imod, men jeg synes billedet og lyden svarer fuldstændigt til en DVD. Med HD får du ikke Blueray kvalitet, men du får et flot billede der bestemt overgår DVD.
Der er utroligt mange film, men kun de nyeste og mest populære vises på forsiden i iTunes. Hvis du leder efter noget bestemt, kan du bruge Power Search.

Der er kun en ting at sige, og det er at Apple må se at komme i gang med at rentals i Danmark. Man kan dog frygte, at priserne ikke bliver lige så billige som i USA, og hvis en film herhjemme skal koste kr.40, så vil jeg måske fortsætte med at hente dem fra iTunes USA.

Tags:  

Få Quicktime 7 tilbage i Snow Leopard

Den 7. oktober 2009, i Apple, af Lars Dahl

Quicktime 7 på Snow LeopardHvis du tidligere har været en fast bruger af eksporteringsfunktionerne i Quicktime 7, så bliver du slemt skuffet når du har opgraderet til Snow Leopard, for sammen med opgraderingen til QuickTime X, så forsvinder en masse af funktionaliteten fra Quicktime 7.

Apple har dog været flinke og tilbyder dig at tilvælge Quicktime 7 når du opgraderer til Snow Leopard, men skulle du være så uheldigt at have overset eller glemt dette, så er her et tip til hvordan du får Quicktime 7 tilbage.

Hvis du forsøger at downloade Quicktime 7 fra Apples hjemmeside, så vil du blot blive informeret om at du allerede har Quicktime X og at du derfor ikke kan installere Quicktime 7.

Men du kan alligevel på Quicktime 7 tilbage på en utrolig nem måde. Quicktime X understøtter nemlig ikke afspilningen af Quartz Composer-filer (.qtz), så hvis du finder en hvilken som helst .qtz-fil og forsøger at åbne den, så får du dette vindue frem:

Quicktime 7 på Snow Leopard

Her klikker du blot install, og få minutter efter så ligger Quicktime 7 i Hjælpeprogrammer/Utilities.

Har du ikke en .qtz-fil liggende, så kan du eventuelt hente en her: AudioCodexSplash.qtz