Apple stadig herre over iPhone/iPodPå torsdag lancerer Apple Inc. det længe ventede “Software developers kit” til iPhone/iPod. SDK, som det populært kaldes, vil give iPhone/iPod ejere verden over, mulighed for at installere tredjeparts programmer på apparaterne og dermed udvide dennes funktioner.

 SDK vil derfor åbne op for en hel ny verden af muligheder for brugerne og ikke mindst programudviklere. Dog vil Apple stadig have kontrollen over hvilke tredjeparts programmer, der vil være tilgængelige for iPhone/iPod brugerne, ved en godkendelseproces af disse programmer.

Tredjeparts programmerne vil ydermere kun være tilgængelige via iTunes og visse kilder frygter derfor at den innovative udviklings proces vil blive hæmmet, skriver Appleinsider.com

Notater

Den 28. februar 2008, i Apple, af Klaus T.

Apple COO Tim CookNotater fra Apple’s COO Tim Cooks præsentation ved Goldman Sachs Technology Investment konferencen – nedenstående er et par interessante punkter oversat af MacSiden.dk, den fulde engelske version kan læses her.

 • Kan Apple håndtere mere end Mac, iPod, iPhone og Apple TV?
  – Mac har en kæmpe frihøjde, kæmpe muligheder, kæmpe potentiale.
  – iPhone er allerede en utrolig præstation, men har et kolossalt potentiale.
  – iPod er ved at forandre sig til en mobil platform (iPod Touch).
  – AppleTV er en interessant enhed, startede for et år siden som en “hobby”. Imidlertid har vi dog fået fornemmelsen at der er mere at tilbyde med Apple TV. Apple TV “Take 2” er bare begyndelsen, der ligger et kæmpestort potentiale.
 • OS X på iPhone, iPod Touch og Mac er et eksempel på fremragende synergi.
 • Jeg [Tim Cook] siger ikke at Apple er immun overfor økonomiske faktorer, men kig på Apple’s omsætning og stigningen i Mac markedsandele versus økonomien og PC industrien i sidste kvartal.
 • Ved at sænke prisen på iPod Shuffle er det muligt at nå flere markeder. Husk at mange af disse markeder (som Kina) har en voksende mellemklasse – andre virksomheder har det med at glemme dette.
 • Kannibaliserer iPod Touch, iPhone’en? Touch’en er ikke en telefon. Måske lidt kannibalisme, men hellere at Apple kannibaliserer Apple end at andre gør det.
 • iPhone har den højeste kundetilfredshed noget Apple produkt nogensinde har opnået. Endda højere end Mac, som er noget af en præstation.

Læs mere »

Tags:  

Haptisk feedback på iPhone tastatur

Den 28. februar 2008, i Apple, iPhone, af Klaus T.

Haptic feedback @ iPhoneHvis der er ét punkt iPhone’s onscreen tastatur ikke kan måle sig med andre mobiltelefoners tastatur, er det på “feedback” siden – man får simpelthen ikke følelsen af at have trykket på knappen, når man trykker på en skærm. Det har Universitetet i Glasgow nu forsøgt at ændre lidt på, ved at lancere et hack der giver haptisk feedback når en virtuel tast bliver trykket på. Ifølge udviklerne skulle sådan et feedback være med til at forøge skrivehastigheden samtidig med at det nedsætter tastefejl.

Den nuværende version af hacket bruger en 70ms 170Hz puls ved hjælp af den indbyggede vibrator til at simulere et tastetryk, samt 50ms 100Hz til at simulere ens finger løfter sig fra tasten igen. Der er også indbygget en uspecificeret funktion til at hjælpe ens præcision, som udløses når brugerens finger krydser over to taster.

Hacket kræver en 1.1.3 jailbroken iPhone og kan hentes fra udviklernes google code website.

Smid en kommentar hvis du prøver hacket!

iPhone til Irland 14. marts

Den 28. februar 2008, i iPhone, af Klaus T.

iPhone Irland 14. martsOVERRASKELSE! Irland bliver det næste land der får fingre i iPhone’en. Det kommer til at ske via mobiloperatøren O2 den 14. marts.
Indbyggerne på den grønne ø får mulighed for at købe iPhone via O2 butikker samt nogle Carphone Warehouses. 8GB modellen ender på 399 euro og 16GB modellen på 499 euro. Abonnementspriserne starter ved 45 euro pr. måned og er som følger:

45 euro/mdr (335 kr): 175 minutter taletid, 100 SMS, 1GB data.
65 euro/mdr (485 kr): 350 minutter taletid, 150 SMS, 1GB data.
100 euro/mdr (745 kr): 700 minutter taletid, 250 SMS, 1GB data .

Apple’s COO, Tim Cook, oplyste igår at Apple er på rette spor mht. at nå salget af 10 millioner iPhones i løbet af 2008. Det medførte en stigning i Apple’s aktiekurs 3.2% til $122 samt yderligere op til $127 efter markedet lukkede.

Tags:  

Den nye MacBook Pro indeholder flere overraskelser…Som tidligere omtalt her på MacSiden.dk lancerede Apple langt om længe de nye MacBooks og MacBook Pro, og sidstnævnte har vist sig at indeholde flere overraskelser en først antaget (vi omtalte at den nye MacBook Pro ikke længere leveres med den obligatoriske Apple Remote)

Når man giver sig til at læse specifikationer og se på billeder fra Apple.com vil man blandt andet opdage at Steve Jobs’ pagt med djævelen (læs: Green Peace), der omhandler en komplet transition til LED skærme på den bærbare linje ikke er blevet indfriet.

Læs mere »

Tags:  

iPhone/iPod Touch SDK præsenteres næste uge

Den 27. februar 2008, i Apple, iPhone, iPod, Mac OS, af Jacob Stenhaug

SDK invite“Bedre sent end aldrig” er der vidst et gammelt ordsprog der hedder 🙂

Apple havde i første omgang meldt ud, at SDK (Software Development Kit) til iPhone og iPod Touch ville blive frigivet i løbet af februar, men præsentationen blev desværre forsinket. Reuters og CNET har nu modtaget invitationer til et Apple event der finder sted d. 6 marts, hvor de vil præsentere SDK’en samt nye “enterprise features”. Sidstnævnte rygtes at være fuld Exchange support (mange tak!) og support til Lotus Notes.

Se invitationen her

Tags:  

Se den nye MacBook Pro helt nøgen

Den 27. februar 2008, i Ikke kategoriseret, af Klaus T.

AnandTech - MacBook Pro teardownDet var hurtigt! AnandTech har allerede fået fingre i den nye MacBook Pro, og ikke nok med det, de har også fået sat fedtet fingre på dens indmad – de har nemlig skilt den ad.

Se billederne lige her hos AnandTech (ikke for sarte sjæle!).

Tags:  

Velkommen til Macsiden.dk

Den 27. februar 2008, i Ikke kategoriseret, af Lars Dahl

MacSiden.dkVelkommen til MacSiden.dk

MacSiden.dk blev lanceret d.3 Januar 2008 og er det 100% brugerstyrede Mac-site, der forsøger at skabe et community, der tør bide helt ind til æblets kernehus!

Har du lyst til at være nyhedsskribent, skrive artikler eller blot komme med input til siden så opret en bruger og skriv løs! Her på siden er vi alle skribenter. 🙂

Vi søger i øjeblikket især nyhedsskribenter og artikelforfattere.Vi ser frem til at læse dine artikler. 

Mvh MacSiden.dk 

 

iPhone firmware 1.1.4 ændringer

Den 26. februar 2008, i Apple, iPhone, af Lars Dahl

iPod TouchSom omtalt i den tidligere nyhed har man som iPhone/iPod Touch-ejer idag, når man har plugget sin musikalske Apple-enhed til sin nyopdaterede iTunes kunnet bemærket, at Apple i stilhed har lanceret den næste version af deres firmware. Det drejer sig naturligvis om firmware version 1.1.4(Linket henviser til iPhone firmware, version 1.1.4), som nu kan hentes ved hjælp af iTunes.

I kommentartråden på Tuaws Live 1.1.4-opgraderingsindlæg bliver mystikken omkring opdateringernes omfang stille og roligt afdækket af brugere, der har givet sig i kast med den nye firmware. Der berettes blandt om: pseudo-Exchange-support i form af bedre IMAP-understøttelse og ændring af samspillet med iPhoto (iPhoto åbner nu ikke længere automatisk når du tilslutter iPhone, TAK Steve)

Vi må blot læne os tilbage og vente på flere nyheder omkring den nye firmware.

Som omtalt er 1.1.4 jailbreaket ved hjælp af ZiPhone, så man kan vel konkludere aktuelle Jailbreak-hul har åbenbart ikke været placeret ret højt på deres prioriterede “BugsToBeFixed”-liste.

Tags:  

iPhone 1.1.4

Den 26. februar 2008, i iPhone, af Daniel Bahl

Apple event d. 26. februar?iPhone opdateringen 1.1.4 er netop blevet lanceret!

Intet tyder på de store synlige forandringer og Apple melder også ud at denne release kun indeholder “Bugfixes” i forhold til 1.1.3

Der er intet nyt i Apple’s Developer Connection om et iPhone SDK. Jeg har selv lige været inde og tjekke kl. 20.40 i dag, og der er heller ikke nogle downloads relateret til iPhone eller et SDK hertil.

Det er nu bekræftet at Zibri’s jailbreak virker med iPhone 1.1.4, den JailBreaker men aktiverer ikke telefonen.

Flere som allerede har opdateret rapporterer i diverse Mac-relaterede forums at der ikke er noget nyt at finde, flere indikerer dog at deres kamera virker mere responsive, samt at Safari-white-sites-fejlen er rettet (Hvis man åbner flere vinduer i Safari er deres “preview” blot en hvid side, indtil man klikke ind på siden)

Opdatering kl. 20:43: IMAP.buggen med at nogle emails bliver ved med at stå som “ulæst” selvom de er læst, er også blevet rettet! TAK APPLE 😉 DET HAR DRILLET MIG MEGET

Husk at vent med at opdateret din “danske” iPhone til andre med danske udbydere har prøvet 😉 Følg med her på MacSiden.dk! 

Tags: