Bloomberg trykker Steve Jobs’ dødsannonce - en tand for tidligtDet er alment kendt, at større aviser har dødsannoncer og lign. liggende klar hvis en stor personlighed skulle gå hen og få en pludselig død. Dette er også tilfældet med Steve Jobs.

Nyhedsmediet Bloomberg kunne igår, ved en fejl naturligvis, annoncere Steve Jobs’ død med en dødsannonce på hele sytten sider. Det må formodes at annoncen er blevet opdateret, og i stedet for at gemme annoncen har den pågældende jounalist klikket “Udgiv” i stedet.

Dødsannoncen blev også sendt til Gawker.com, hvor denne stadig kan læses i sin fulde længde. 

Dødsannoncen indeholder, blandt andre spændende ting, en liste over folk, der bør kontaktes for en kommentar. Denne liste indeholder blandt Woz og en af Jobs’ tidligere kærester samt både Bill Gates og Al Gore, sidstnævnte i sin rolle i Apples “Board of directors”.

Bloomberg var hurtige til at trække annoncen tilbage med følgende kommentar:

Aug. 27 (Bloomberg) — An incomplete story referencing Apple Inc. was inadvertently published by Bloomberg News at 4:27 p.m. New York time today. The item was never meant for publication and has been retracted. 

Tags:  

MacBook, en god computer

Den 28. august 2008, i Ikke kategoriseret, af Mikkel Drewsen

MacBook - en god computer?Jeg har en MacBook, har haft den snart to år. Som udgangspunkt er jeg en glad Mac-bruger, elsker interfacet, OSX, designet, den høje grad af simpel og intuitiv usability. Men der er ridser i lakken (så at sige…).

 – Efter godt et år kom der revner i topcasen, som blev udskiftet under garantien. Første “ridse i lakken”…
 – To gange er min computer gået ned. Jeg har måttet formattere og reinstallere OSX. Er heldigvis god til at huske backup, men der ligger meget arbejde i at reinstallere og installere programmer samt lave personlige instillinger. MEGET arbejde. Ingen har kunnet forklare årsagen på disse crashes, men de synes at have været software-relaterede. Sidste crash var i november sidste år, siden da har den fungeret. Jeg kører jævnligt hardware-tjek og laver backup flere gange om ugen. Kort sagt: jeg stoler ikke på min computer. Desuden sørger jeg for kun at lukke computerens skærm helt i når jeg skal have MacBooken med for at slide så lidt på topcasen som muligt. Snart er der ikke mere reklamationsret og jeg gider ikke betale for endnu en udskiftning af topcasen.

Her kommer så min pointe: Jeg læser medievidenskab og kender bl.a. herigennem MANGE, som har MacBooks. ALLE har haft problemer med deres computer. ALLE. Topcasen flækker, taster virker ikke, den crasher… you name it.

Hvad jeg ikke forstår er, hvorfor dette er sådan? Hvor går det galt?? Og hvorfor accepterer man det som forbruger? Hvorfor elsker jeg alligevel Apple?

Det undrer mig desuden, at Apple ikke har gjort noget ved især topcase-problemet. Nye MacBooks flækker stadig. Der er tydeligvis tale om en decideret designfejl, som jeg er meget uforstående overfor, at man ikke har rettet for længe siden.

Hvad er jeres tanker/oplevelser? Har jeres MacBooks fungeret problemfrit eller er i løbet ind i lignende problemer? Og elsker i også stadig Apple??

Læs mere »

Tags:  

Adium 1.3 Frigivet

Den 26. august 2008, i Mac OS, af Klaus T.

Adium & SpotlightAdium har netop frigivet version 1.3 til download. Denne version byder bl.a. på:

  • “Get Info”-vinduet hedder nu “Contact Inspector”  (for dem med engelsk version)
  • “Contact Inspector”-vinduet er blevet redesignet og åbner op for hurtigere tilgang til kontaktinformation.
  • Facebook chat er nu integreret
  • Standard kontaktlisten indeholder nu en søgebox (CMD+F)
  • Forbedret MSN support med “personlige status beskeder”
  • Hastighedsforbedringer
  • Adskillige fejlrettelser

Du kan opdatere din Adium til 1.3 ved at gå op i “Adium” menuen og vælge “Tjek efter opdateringer” – så ordner den det hele selv.

Lad os håbe MSN er blevet forbedret en anelse, så godt som Adium nu kan, så man undgår de alt for ofte “beskeden kunne ikke sendes pga. fejl med switchboard”-fejlbeskeder.

Læs mere »

Tags:  

iTunes Store blokeret i Kina?

Den 22. august 2008, i Apple, af Klaus T.

OL 2008Flere og flere indlæg i Apple’s supportforum tyder på at der er problemer med at få adgang til iTunes Store fra Kina. Ifølge Apple er det ikke dem der har lavet ballade og blokeret adgangen, men de bekræfter dog samtidig at der er blokeret for adgangen i visse regioner af Kina.

Årsagen er uvist, men spekulationer indikerer at det kan hænge sammen med en ny plade, “Songs for Tibet” (iTunes link), med bl.a.Sting, Moby og John Mayer. Ikke nok med at den er frigivet i forbindelse med OL i Kina, den støtter nemlig også Tibet og OL-udøverne er samtidig blevet opfordret til at spille pladen på deres iPod’s i løbet af OL.

De kinesiske myndigheder har endnu ikke udtalt sig, men det er måske heller ikke nødvendigt

Tags:  

10 uundværlige OS X genveje alle bør kende

Den 22. august 2008, i Mac OS, af Klaus T.

OS XEngang imellem kan det være rart nok lige at få genopfrisket et par af de der effektive genveje som man aldrig rigtig kom igang med at bruge, og derfor hurtigt glemmer igen. Herunder er en liste over 10 genveje som enhver OS X bruger bør kende – om man så vælger at bruge dem, må være op til den enkelte.

Læs mere »

Tags:  

iPhone kan også – Brød i brand om natten

Den 21. august 2008, i iPhone, af Klaus T.

iPhone burned, dock connector meltedDer er travlt mange steder i øjeblikket, iPhone udviklerne med softwareopdateringer, dårlige iPhone 3G forbindelser og revner i plasticen, iPod nano’er der eksploderer – og nu også en iPhone 3G der er gået ild i.

Det er ikke noget nyt, bærbare/mobiltelefoner kan godt overophede ved at ligge og lade op i længere tid – det sker jo, elektronik er og bliver elektronik. Men når det sker om natten, og som regel tæt på sengen, kan det hurtigt blive farligt. Det skete bl.a. for svenskeren Emil Ahlén, ifølge Aftonbladet. Han havde nemlig sin iPhone til opladning natten over, med det resultat at opladeren og ledningen smeltede.
“Det var rent held, at telefonen lå på gulvet og ikke i sengen som den plejer, så havde det kunnet ende med en katastrofe”, fortæller Ahlén til aftonbladet.

Ud over en brandvarm og defekt iPhone, der kun blev en måned gammel, hænger Emil Ahlén stadigvæk på sit abonnement hos Telia.

“Jeg har hele ugen forsøgt at reklamere over telefonen, men jeg bliver sendt frem og tilbage mellem dem. Telia siger, at der ikke er noget, de kan gøre. Så jeg må betale for mit abonnement hele bindingsperioden ud”, siger Emil Ahlén.

Iréne Krohn fra Telias svenske pressetjeneste siger dog at alle der oplever problemer med deres iPhone, hurtigst muligt skal kontakte butikken hvor den er købt og reklamere over telefonen.

Der er endnu ingen officielle kommentarer fra Apple og Telia Sverige har ikke hørt om sådanne tilfælde med iPhones før.

Andre brugere melder dog at deres iPhone kan blive varm ved bare almindelig brug – har du oplevet det, eller at den har tendens til at blive “for varm” når den sidder i opladeren? Skriv en kommentar…

Læs mere »

Tags:  

Pris: PC vs. Mac

Den 21. august 2008, i Apple, af Oddj0b

Pris: PC vs. MacAnalyse instiuttet NPD har taget et kig på prisen mellem en windows kompatible computer og en Apple computer. Det har vist sig at Apples computere er dobbelt så dyre som deres windows kørende konkurrenter. Hvor en windows kompatible bærbar koster $700 ligger en apple bærbar på $1.515. Denne prisforskel mener analyse instituttet at Apple er bevidst fra Apples side, da brugerne betaler for design, kvalitet og service.

 Men på trods af den store forskel har Apple et stadigt stigende salg af maskiner. 

 

Tip: Søg Adium chat logs fra Spotlight

Den 20. august 2008, i Mac OS, af Klaus T.

Adium & SpotlightDet er måske ikke alle – som undertegnede – der har opdaget at Leopard ikke tillader brugeren at søge i indhold der ligger i ~/Library mappen (selvom det faktisk er indekseret),og man derfor er nødt til at åbne en “Finder spotlight” (Æble+Option+Space) og søge i systemfiler, før man kan få resultater fra sine chat logs at se. Men Aaron Scarisbrick har løsningen, hvis man gerne vil kunne søge via Spotlight oppe i hjørnet, det kræver blot at man laver en genvej (symlink) og flytter selve logfilerne over i Dokumenter-mappen. Indtast følgende i terminal, én linie af gangen efterfulgt af enter:

cd ~/Documents
mv ~/Library/Application\ Support/Adium\ 2.0/Users/Default/Logs ./Adium\ Chats
cd ~/Library/Application\ Support/Adium\ 2.0/Users/Default
ln -s ~/Documents/Adium\ Chats ./Logs
mdimport ~/Documents/Adium\ Chats

Herefter får du en mappe der hedder “Adium Chats” i dine Dokumenter, det er her dine logfiler ligger nu, og efter få minutter burde du kunne søge efter indhold i dem direkte fra Spotlight.

Tags:  

iPhone firmware opdatering til 2.0.2

Den 19. august 2008, i iPhone, af Klaus T.

iPhone 2.0.2 @ 1st genDer er travlt hos iPhone udviklerne i Cupertino i øjeblikket, først 2.0, derefter 2.0.1 og nu 2.0.2 på relativt kort tid. Og ikke nok med det, 2.1 som forventes at understøtte en form for “baggrunds-push” forventes at være tilgængelig allerede i løbet af september. Som sædvanlig udmelder Apple ikke andet end “bug fixes”, så helt præcist hvad der er ændret i 2.0.2 er svært at sige.

Den nye iPhone firmware 2.0.2 kan hentes via iTunes eller downloades lige her.

Hos Engadget er der forlydender om “bedre 3G modtagelse og ydelse”, men altså ikke noget der er bekræftet. Hvis du har en lovlig iPhone (med kontrakt) kan du roligt opdatere i iTunes – så smid en kommentar om dine erfaringer, er 3G blevet bedre? Os andre med jailbroken iPhone’s bør nok vente lidt, 2.0.2 burde ødelægge jailbreak. Det er dog uvist om man med en “pwned” 2.0.1 kan opdatere til 2.0.2 og stadig være aktiveret og unlocked.  Har du en 1st gen. 2.0.1 pwned med PwnageTool burde du godt kunne opdatere til 2.0.2 ved at bruge “Opdater”-knappen i iTunes. For undertegnede har det virket fint, jailbreak er dog væk, men unlock og aktivering er der stadigvæk. Det er dog på eget ansvar, men med en 1st gen. iPhone burde du altid kunne “Restore” dig ud af eventuelle problemer.

Lad os høre i kommentarerne hvad du synes om 2.0.2 …

Tags:  

Apple giver mobileme brugere yderligere 60 dage gratis

Den 19. august 2008, i Ikke kategoriseret, af Klaus T.

MobileMeSelvom MobileMe brugerne for nylig fik forlænget deres “MobileMess” abonnement med 1 måned, har Apple indset at det ikke helt har været nok og har grundet de vedvarende problemer derfor valgt at give brugerne yderligere 60 dage. Det bringer os altså op på 3 måneder gratis til en værdi af cirka 150 kroner, for dem der har et privatabonnement til €79/årligt.

Betingelsen for at kvalicifere sig til disse ekstra 60 dage, er at man har været medlem siden  19. august 2008. Forlængelsen vil finde sted i løbet af de næste par dage.

Læs mere om betingelser og “hvorfor” hos Apple: MobileMe: Supplemental 60-day extension eligibility and details.

Læs mere »

Tags: