MacBook Air – now shipping!

Den 31. januar 2008, i Rygter, af Jacob Stenhaug

131583-mbair_large.jpgDen yderst omtalte subnotebook fra Apple skulle angiveligt være lige på trapperne for de kunder, der bestilte i dagene efter lanceringen ved MacWorld Expo. Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at de første MacBook Air maskiner er afsendt til kunderne og på diverse forums beretter begejstrede købere, at deres nye vidunder skulle dumpe ind af døren i dag eller i morgen.

Er du en af de heldige der havde “fra kr. 12.999,-” brændende i lommen tidligere på måneden og således får en Air ind af døren en af de kommende dage, så skal der lyde en opfordring herfra til at tage mange og detaljerede “out of the box” billeder til alle os nørder her på MacSiden.dk 🙂

Tip: Du kan f. eks. uploade billederne via Billedhost.dk.

Desuden går der rygter om, at MacBook Air skulle lande i Apple’s Retail butikker i morgen d. 1. februar. Om dette også gælder de danske forhandlere vides endnu ikke, men hvis du har kendskab til en butik i landet der har Air’s stående i butikken, så hold dig endelig ikke tilbage for at smide en bemærkning om dette her på MacSiden.dk.

Tags:  

Apple TV opdatering forsinket

Den 31. januar 2008, i Ikke kategoriseret, af Jacob Stenhaug

Apple TVApple lancerede en software update til Apple TV ved MacWorld Expo messen tidligere på måneden. Denne update skulle have været klar til gratis download for eksisterende Apple TV brugere pr. 1. februar, men i en pressemeddelelse angiver selskabet, at opdateringen ikke er klar endnu, men forventes “på gaden” om en uges tid eller to.

De heldige ejere af Apple TV må altså vente lidt endnu før Movie Rentals og andre features bliver tilgængelige…. For os stakkels danske Apple TV og iTunes brugere er ventetiden uvis, da Apple som bekendt endnu ikke tilbyder denne feature i iTunes Store Danmark 🙁

PS: Der findes dog en “smutvej” for danskere, der gerne vil leje film via iTunes Store. Se hvordan her.

Tags:  

Proof of Concept: iPhone Copy & Paste

Den 29. januar 2008, i iPhone, af Klaus T.

Proof of Concept: iPhone Copy & PasteDesværre, copy & paste er endnu ikke muligt på iPhone. Men indtil det forhåbentlig bliver, så er her en hyggelig lille demonstration, et såkaldt “proof of concept”, på hvordan det f.eks. kan gøres: iPhone Copy & Paste -proof of concept. (åbner i nyt vindue)

Savner du copy & paste på iPhone? Eller har du helt glemt den funktion slet ikke er der? Smid en kommentar, måske læser Steve med…

Tags:  

1.1.3 Jailbreak Fixes

Den 28. januar 2008, i iPhone, af Daniel Bahl

Jeg har endnu ikke fået opdateret min iPhone til Software-version 1.1.3 (Januar 08) men til dem der allerede har opdateret deres telefon, er der her lavet en lille liste over de mest kendte fejl samt rettelser hertil.

Link: 1.1.3 Jailbreak Fixes, desuden er her guiden til opdatering af iPhone 1.1.1/1.1.2 til 1.1.3 (Tak til Jacob for dette link)

 

MacBook Air anmeldelser

Den 26. januar 2008, i Ikke kategoriseret, af Daniel Bahl

131583-mbair_large.jpgMacBook Air – verdens tyndeste bærbar computer som Apple lancerede på deres MacWorld konference, har gennem de seneste dage været udsat for den hårde tur under de kritiske anmeldere. MacSiden har samlet anmeldelserne her og giver dig en kort opsumering.  

Er i faldet over flere anmeldelser må i endelig skrive dem som en kommentar til dette indlæg.

Engadget.com

For those in need of a machine that masters basics in a super thin, light form-factor, and who have the coin to pay for that ultraportability, the Air absolutely nails it like few others.

UsaToday

MacBook Air: The sexy kind of skinny but with some flaws

NewsWeek (Se også video-anmeldelse her)

Size matters, but has Apple gone too far?

The Wall Street Journal

Apple’s MacBook Air Is Beautiful and Thin, But Omits Features

Tags:  

Selvstændig med en Mac

Den 26. januar 2008, i Mac OS, af Daniel Bahl

398_billings205screenshotsmall.png 

Jeg er nok ikke den eneste her på MacSiden.dk der er selvstændig og har behov for at sende faktura til kunder.  

I mange år har jeg haft en PC ved siden af mig hvorpå jeg brugte Stone’s billige og meget populære program SummaSummarum, der efter min mening det bedste program der findes til mindre virksomheder som gerne vil have et overskueligt regnskabsprogram. Desværre er det kun lavet til PC. 

Naturligvis findes der Sw Soft’s Paralles og VMware’s Fusion som gør det muligt at virtualiserer Windows side-om-side med din Mac og derfor naturligvis også gør det muligt at kører Stone’s SummaSummarum, men personligt ville jeg selv fortrække et native Mac-løsning.Efter at have droppet PC helt i mit arbejdsmiljø, udarbejdede jeg en simple skabelon iWork 08 Numbers, som egentlig virkede ret godt, men det var trods alt svært for mig at gennemskue basale ting som hvem der havde betalt, om kunderne betalte til tiden, hvor mange timer jeg brugte på de enkelte projekter og ikke mindst et lidt mere overskueligt kundekartotek, end den integration der findes mellem Adressebogen og Numbers 08.

Jeg gennemsøgte derfor markedet og testede alle programmer jeg kunne finde – og kan nu give mine varmeste anbefaler til (i hvert fald efter min mening) det bedste Kunde og Faktura-system til Mac. Billings 2.5

Programmet kan nemt tilpasses efter dansk lovgivning med moms-regler osv. og gør det nemt for enhver at holde styr på sine kunder og udstedte faktura. Hvad Billings ikke indeholder, er alt andet end Kundekartotek og Faktura-system, dvs. ingen kontoplan, ingen bogføring mv. Til gengæld er Billings sprækket med lækre faktura-designs, komplet projekt-styrings-system med tidsregistrering og meget mere.

Så sidder du også stadig og mangler et godt faktura system til Mac, så kig på Billings2.com. 
Se desuden en video-demo her.


 

Velkommen til den nye MacSiden-server

Den 26. januar 2008, i Ikke kategoriseret, af Lars Dahl

Vi kan hermed meddele at MacSiden.dk har indledt et samarbejde med v5.dk, som blandt andet indebærer at MacSiden.dk nu bliver hostet hos v5.dk. Dette sikrer os en langt højere oppetid og et langt hurtigere site 🙂 Velkommen til hastighed og stabilitet! Dette valg er blandt andet truffet da oppetid og hastighed hos den tidligere hostingpartner, Surftown, har været svigtende i de seneste måneder, og det ikke har været muligt at få en tidshorisont for, hvornår der igen kan forventes en stabil webserver.

MacSiden.dk bliver repræsenteret i v5.dks macsektion, hvor der vil blive bragt de seneste nyheder fra MacSiden.dk, så nu bliver vi eksponeret endnu bredere 🙂

v5.dk bliver først åbnet i offentlig beta d. 1. marts, med tag endelig et kig ind i det, allerede nu, nyskabende community 🙂 

 

Tags:  

MacSidens Forum er online!!!

Den 25. januar 2008, i Ikke kategoriseret, af Lars Dahl

MacSidens Forum er online!Efter en længere periode uden forum er det nye og forbedrede forum lagt online!

Der er lagt nogen dummy-fora ind, og vi modtager gerne forslag til oprettelsen af flere fora og grupper hvis der skulle gå nogen rundt med nogen gode ideer 🙂

PT er der også et galleri i støbeskeen, men mere om dette senere

Klik her, og tag et kig i det nye fourm 

Tags:  

iPhone firmware 1.1.3 i officielt jailbreak

Den 24. januar 2008, i Apple, iPhone, af Lars Dahl

iPhone firmware 1.1.3 i officielt jailbreakBreaking news: iPhone hackeren Nate True, som er en del af iPhone Dev Team, har på sin blog offentliggjort det første software-baserede jailbreak af iPhone firmware 1.1.3.

Det er derfor muligt at bruge iPhones i Danmark, der er købt inden for de sidste 14 dage. Der er mange der er kommet til Danmark med en iPhone baseret på firmware 1.1.3, og har ikke kunnet bruge den her i DK, og disse iPhone-ejere kan nu blive til lykkelige iPhone-ejere.

Vi andre med iPhones baseret på firmware 1.1.2 kan nu også få glæde af de features, der er blevet indført med denne nye firmware.

Løsningen er dog begrænset til Windows i øjeblikket, eftersom den er baseret på Nate Trues iBrickr, men der er en løsning på vej til Mac’en også, som lanceres inden for kort tid.

Ifølge TUAW skulle det med denne løsning være muligt at bruge eksempelvis sit TurboSim kort i sin iPhone sammen med firmware 1.1.3

 Læs mere på Nate Trues blog

og på Tuaw

Tags:  

Der er før været skrevet artikler rundt omkring, som har påstået at Mac brugere enten var klogere eller mere tilfredse end PC brugere.
Dette har i de fleste tilfælde kun været flamebait eller suspecte teorier.

Men nu, efter en udseendelse af radioprogrammet “De Sorte Spejdere” på P3, har vi fået bevis for at disse påstande muligvis har noget på sig.

I udsendelsen ringer værterne til en mand fra Thisted, som giver sin mening omkring Mac’en og dens brugere.
Klippet kan hentes heruder:

De Sorte Spejdere