Fifth Avenue: Megabutikken får ny facade

Den 28. august 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Sådan kommer Apples nye glas-indgang til butikken på Fifth Avenue til at se ud.

Apples underjordiske flagskibsbutik på shoppingstrøget Fifth Avenue i New York har igennem de seneste mange uger været under ombygning. Det har betydet, at den har været indhyllet i en stor trækasse, der har fået mange til at spekulere på, hvad Apples plan for den næsten 40 millioner kroner dyre ombygning har været.

Læs mere »

Afsked med en revolutionshelt: Steve Jobs og mig

Den 26. august 2011, i Apple, af Frederik Danvig

En æra er forbi: Steve Jobs er trådt tilbage som chef for Apple. Hvad skal der blive af hans kongerige? Fotos: Apple

Steve Jobs er ikke død. Gudskelov. Selvom man skulle tro det, hvis man har fulgt med i den malstrøm af Jobs-relaterede nyheder, der er pumpet ud de sidste 24 timer. Nekrologer, der i al hast er omskrevet til ‘portrætter’ er sprøjtet ud overalt.

Men selvom han ikke er død, så er han trådt tilbage som Apples emblematiske frontfigur. Og det er såmænd også alvorligt nok.

Men det er beskrevet til hudløshed alle steder, så i stedet vil jeg prøve at skrive lidt om mig og Steve. For hans betydning kan dårligt overvurderes.

Læs mere »

Tags:  

Weekendklumme: Dør iPod’en i næste måned?

Den 6. august 2011, i Apple, iPod, af Frederik Danvig

Synger iPod Shuffle, til venstre, på sidste vers? Noget kunne tyde på det.

Farvel til iPod’en.

Tanken er ved første strejf utrolig. Utrolig, i ordets bogstaveligste forstand.

For kan man tro på, at musikafspilleren, der var med til at redde Apple og er blevet et sandt ikon allerede har overlevet sig selv og skal på pension?

Læs mere »

Tags:  

Analyse: Hvem bliver den nye Mr. Apple Store?

Den 5. august 2011, i Apple, af Frederik Danvig

En af Apples over 300 Apple Stores. Her i Beijing, Kina.

De mere end 300 Apple Stores verden er mere end nogen anden Ron Johnsons værk. Den 52-årige super-sælger med den officielle titel Senior Vice President of Retail har siden 2000 være med til at opbygge de ikoniske Apple-butikker, der ligger rundt om i verden på nogle af de eksklusive shopping-strøg, lige fra Manhattans Fifth Avenue til de dyreste distrikter i Tokyo og Paris.

Den 1. november i år er det imidlertid slut for den erfarne Apple Store-chef, der har takket ja til jobbet som topchef i den amerikanske tøjkæde J.C. Penney.

Kæmpe hul i Apples top-ledelse
Selvom Apple Store-konceptet har 10 år på bagen og er veletableret rundt i verden, er der imidlertid ingen tvivl om, at at Ron Johnson efterlader sig et enormt hul i Apples øverste ledelse.

Læs mere »