Fifth Avenue: Megabutikken får ny facade

Den 28. august 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Sådan kommer Apples nye glas-indgang til butikken på Fifth Avenue til at se ud.

Apples underjordiske flagskibsbutik på shoppingstrøget Fifth Avenue i New York har igennem de seneste mange uger været under ombygning. Det har betydet, at den har været indhyllet i en stor trækasse, der har fået mange til at spekulere på, hvad Apples plan for den næsten 40 millioner kroner dyre ombygning har været.

Nu afslører Apple det i en tegning, der er indsendt til New Yorks bystyre.

Hvor indgangspartiet – den ikoniske glaskube – tidligere bestod af 90 glasplader, bygger Apple nu kuben af kun 15 plader. Det gør, at glasterningen fremstår endnu mere enkel og ukompliceret.

Har Apple sprunget en sikring?
For den uindviede kan det virke højst besyndeligt, at Apple nu vælger at bruge tæt ved 40 millioner kroner på sådan en ombygning, der ganske vist også tæller en opgradering af butikkens interiør, men i sin essens består af en glasfacade, der får reduceret sine samlinger.

Men kender man Apple godt, ved man også, at firmaet er næsten besat af enkelhed og af tanken om at reducere alle elemter og ting til den mest elementære og simple konstruktion.

Som chefdesigner Jonathan Ive ofte ynder at sige, så er kunsten og det smukke ved Apples produkter ikke det, man kan se, men det, man ikke kan se. Altså alt det, der er skåret væk. Det samme kan nu siges om juvelen blandt Apples butikker, Fifth Avenue

Følg skribenten på Twitter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *