Mig

Den 27. april 2008, i Apple, af jkleis

Ja, det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg vandt en Shuffle her på siden for ungefär enmåneds tid siden (se her). Så jeg tænkte at jeg ville dele mine erfaringer om dette utroligt velgennemtænkte produkt.

Ja, i ved sikkert alle, at den er lille, den er transportabel og der er ikke noget display.

Musik på Shufflen
Det første der skete da jeg dockede den ind i mac’en fik jeg lov at vælge en spilleliste hvorfra shufflen så synkronisede mit musik fra. Rigtig smart – der er også valgmuligheder for om den skal tage populære sange mere ofte end de mindre populære.

Det bedste ved Shufllen er at den er så transportabel. I stedet for at koble mine ørebøffer til mac’en vælger jeg i stedet at synkronisere Shufflen, klikke den på ærmet og så lytte til den nyeste favorit musik. Så undgår at man trækker mac’en efter sig når man skal hente kaffe. Og ja, hvis man er til løb og motion kan man efter min mening ikke få noget der er meget bedre. Ja, jeg ved at ipod’en plus nike giver musikstyring etc., men Shufflen vejer nul og niks og kan klikkes på hvad som helst – og det er rigtig lækkert.

Podcast på Shufflen
Man fristes til at tro at den kun er til musik – og jeg blev først utrolig skuffet over at ingen af mine podcasts kunne synkroniseres til Shufflen. Intet skete hver gang jeg prøvede – og jeg blev lettere frustreret.

Jeg er nemlig en stor podcast forbruger, Harddisken, MacBreak (med Leo Laporte, kan anbefales) …, og havde glædet mig til en let synkronisering med shuffle, ligesom der er med iPod’en.

Heldigvis er Shufflen bedre til håndtere podcast end man skulle have troet – de skal blot trækkes over på Shuffle ikonet – så bliver de kopieret over. For at undgå at de bliver overskrevet hver gang jeg Docker’ min Shuffle, har jeg slået “Erstat emner ved Auto-udfyld fra”. Jeg har oprettet en smartliste med de nyeste podcast, som jeg så trækker over.

Læg podcast først
Efter kopiering, trækker jeg dem frem så de ligger foran al musikken. Så er Shufflen så smart indrettet, at når den er i Shuffle mode, ja, så spiller den kun blandbare emner – dvs. musik. Alle de emner der har spring over ved blanding, bliver ikke afspillet. Det har Podcasts – så de bliver ikke afspillet. Men hvis du gerne vil afspille podcast – ja, så skifter man blot til almindelig play mode. Trykker play knappen ned tre gange hurtigt efter hinanden. Så springer Shufflen til starten af play-listen. Herefter kan man let finde hen til det relativt begrænsede antal podcasts. Og her kommer det smarte, Shufllen husker hvor du var i dit podcast. Så hvis du har hørt halvdelen af et times langt podcast, ja, så starter Shufflen automatisk lige hvor du var sidst. Og den husker det for alle dine podcasts, ikke kun det sidst hørte. Det er mere gennemtænkt end jeg havde troet.

Lydbøger på din shuffle:
Uh, den gjorde ondt, her er Shufflen som standard ikke meget bevendt.

Jeg hører rigtig mange lydbøger – og her er der typisk flere cd’er med 15-20 tracks af 4 minutter, og her tør man ikke andet end at høre sin lydbog førdig før man hører musik. Og det er ikke smart – hvis man gerne vil høre lidt af en lydbog på vej til arbejde, og på arbejdet gerne høre lidt musik, og så gå tilbage.

Automator and python to the rescue
Jeg har ikke fundet nogen enkel løsning på ovenstående (revision> men det har kunster5 – se første kommentar) – så jeg blev nødt til selv at konstruere en. Min løsning der kun fungerer med mp3-filer (kunstner5’s tip fungerer for alle formater) – går ud på at lave et Automator script, der kombinerer alle de mp3 filer jeg har valgt i iTunes til en fil vha. shell kommandoer. Derefter, inkluderer den filen i iTunes biblioteket, og sætter den kombinerede fil til at være ikke blandbar samt at Shufflen skal huske positionen. Endelig, kan man vælge et navn til den nye sang.

Hele automator scriptet ser ud som følger

jeg har brugt python til at foretage terminal kommandoerne der samler mp3-filerne (for at gøre det korrekt så  iTunes og shufflen kan finde ud af det, bliver man nødt til at bruge mp3cat som terminal kommando – denne skal man selv kompilere, så det må siges at være lidt nørdet. Desværre går det galt hvis man blot bruger den normale cat kommando som er vist i ovenstående -Øv). Hele workflowet kan hentes her.

Så nu kan jeg også høre lydbøger på Shufflen – nu mangler jeg blot en indbygget radio før den er fuldstændig perfekt for mine behov.

Konklusion
Shufflen er lille og simpel. Med mine behov, kunne jeg måske godt have tænkt mig at den skulle fungere lidt anderledes. Men den er alligevel utrolig gennemtænkt – og jeg bruger den hver dag. Især nu da jeg har fået lavet en Automatisk løsning på mit lydbogsproblem.


 

5 Responses to Mig

  1. kunstner5 siger:

    En anden løsning på problemet med lydbøger kan være at lade iTunes rippe hele cd'en ned til én fil. Når cd'en er sat i, vælger man avanceret –> forbind cd-spor. Og så importerer man cd'en, der nu bliver til én lang mp3 fil. Derefter kan man jo lave tricket med at lade den blive sprunget over ved blanding samt huske position.

    Når man importerer lydbøger fra cd'er er det en fordel at benytte iTunes glimrende importindstilling til den slags (indstillinger –> avanceret –> import –> importer via aac-kodning –> podcast med talt indhold). Så fylder lydbøger et minimum af plads på ens mp3-afspiller og lydkvaliteten er for mig at høre 100% i orden til formålet.

  2. jkleis siger:

    @kunster5: Oej, der kunne jeg have sparet mig en masse besvaer hvis jeg havde spurgt dig foerst! Tak for tippet – jeg havde det heldigvis sjovt mens jeg fandt paa ovenstaaende loesning – som jeg nok stadig vil bruge, da jeg trods alt kan have en hel lydbog til en fil (paa godt og ondt)

  3. jkleis siger:

    @kunster5: Jeg har redigeret artiklen, saa den "peger" frem mod dit tip. En positiv ting ved min loesning er at det let kan generaliseres saadan at man kan faa Alex stemmen til at sige titlen paa ens podcast – og man saa kan kombinere podcastet med denne intro – saa er det lettere at navigere uden et display – men det har jeg vist foest tid til at implementere senere.

    • Tisha siger:

      Un art bien mis en valeur par la poésie de Guillevic et par des mots tels que Célébration ou encore Alliance. Dommage tout de même qu'en écrivant un com on ne puisse revoir et relire le billet. Le mot &quqi;Alltance&ouot; je ne suis pas sûre que tu l'aies utilisé, mais c'est celui qui me vient, il rime parfois avec silence, mais aussi avec présence.

  4. jkleis siger:

    Desværre viste det sig at det var lidt svære at samle mp3 filer til lydfiler – så jeg har rettet i beskrivelsen foroven.

    Hvis man i terminalen skriver

    cat 1.mp3 2.mp3 > 1og2.mp3, så får man en samlet mp3 fil, hvis længde itunes beregner korrekt. Men hvis man afspiller den, vil iTunes og Shufflen hoppe til næste nummer i listen, så snart 1.mp3 er spillet færdig. Man kan godt spole til 2,mp3, men det er ikke så praktisk. Måske kan man nøjets med at strippe de 128 ID3 tag som er tilsidst i filen – men i stedet bruger jeg nu mp3cat.

    mp3cat er downloadet og compileret vha fink:

    fink install mp3cut – så får man mp3cat, der samler filer med i købet. Lame kan også gøre det – men det er noget langsomt, men det muliggør omkodning, sådan at man f.eks. kan have noget lavere bitrate til sine lydbøger på shufflen, så der kan være flere cd'er på den.

    Endelig, i ovenstående workflow, burde der også være en oprydning af den temporære fil. Den bliver dog overskrevet næste gang man laver en mp3 samling – men en fil på 1Gb der bare fylder op, er måske ikke den bedste løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *