Tip: Se PDF-filer i Firefox 3

Den 19. juni 2008, i Apple, af jkleis

Hvis man læser mange pdf-filer på nettet, og gerne vil bruge Firefox så er der sikkert en del der er blevet irriterede over at man ikke kan se sin pdf-fil inde i browseren lige som man kan med Safari.

Tidligere har der eksisteret et plugin til firefox – men det virkede kun til power PC – så jeg har personligt gået og ventet på et sådant plugin i ca. 2 år. Nu er det her – med Firefox 3 og et Google code project, kaldet PDFkit, kan man nu se sine PDF filer i sin Firefox browser. Derudover har man mulighed for at zoome ind og ud på siden med æble+ og æble- som det er velkendt fra safari, Også kontrol klik feature med 2-page view virker.

  Plugin’et finder du her: PDFkit, Her ses plugin’et  i aktion:

 Tippet er først set her på OSX hints

Tags:  

12 Responses to Tip: Se PDF-filer i Firefox 3

 1. Dan S. Pedersen siger:

  Yes! YES!! YEEES!!! Mand, det har jeg fandme ventet på læææænge – det er bl.a. hovedeårsagen til, at jeg har kørt med Safari som "arbejdsbrowser" i et godt stykke tid nu. En millard tak, Jesper! 😀

 2. Klaus T. siger:

  ENDELIG !!! Genialt, super mange tak for tippet Jesper. Ligesom Dan har jeg ventet læææænge på sådan noget her 🙂 Det PDF plugin til FF2 synes jeg ikke virkede ret godt, faktisk næsten ikke. Så har også altid brugt Safari hvis jeg vidste at jeg skulle ind og søge efter pdf'er.

 3. jkleis siger:

  Det er godt at se at hintet kan bruges.

  Det ser også ud som om at mediamac har opdaget tippet – men de henviser ikke lige til hvor de har det fra. Måske har de søgt google code igennem (ikke særlig let, jeg forsøgte – og fandt faktisk et interessant TimeTracker program). Men det ville måske være mere nærliggende at de har fundet det på OS X hints, eller hvem ved om det er her på macsiden. Men normalt regnes det vist for god journalistisk praksis at skrive det.

  I det hele taget virker det som om at de er lidt sloppy med kildehenvisninger – i hvert fald dem jeg så fra Henrik Rasmussen.

 4. jkleis siger:

  Hov, jeg glemte linket til mediamacs tip.
  http://mediamac.comon.dk/index.php/news/show/id=1

 5. Dan S. Pedersen siger:

  Hvad er i øvrigt det for nogle ikoner der ses til højre for 'Hjem'-knappen?

 6. jkleis siger:

  Det første ikon er iMacros – et plugin som jeg har fået installeret, og brugt ca. 0 gange. Efter at have set demoen bliver det vist også slettet.

  Det andet ikon er thumbstrip plugin'et. Det viser alle de sider man har været inde på siden browseren started, med små thumbs – og man kan søge i teksten på de forskellige sider. Ideen i det er relativ god – men jeg må indrømme at jeg kun sjældent bruger det.

 7. Dan S. Pedersen siger:

  Ok… lyder interessant med Thumbstrip plugin'et, men som du siger, nok ikke noget man vænner sig til at bruge. Jeg har dog installeret Fast dial, en ting som der findes magen til i Opera.

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/57

  Det er faktisk ikke så ringe en plugin, og pt bruger jeg den faktisk rimeligt ofte. Når man åbner en ny, blank tab, så får man sin pre-indtastede sider op som live-thumbnails (antallet plus størrelsen heraf vælger man selv), der opdateres efter et interval man selv sætter. Men igen, det er lidt a la bookmarks bar'en om igen, omend mere grafisk, og med opdateringerne kan man få et hurtigt overblik over, om der er opdateret på de sidder man nu engang ofte besøger.

 8. jkleis siger:

  Dan: Smart plugin. Det kunne også være rart hvis du skrev lidt om hvorfor du syntes at opera var så godt – du virker i hvert fald til at have brugt noget tid på at få adblocker etc. til at virke. Så hvis du kunne skrive til pro/con om opera browseren ville det være fedt.

 9. Dan S. Pedersen siger:

  Jeps, jeg finder det i hvertfald ganske nyttigt, omend det er som om at nogle af fast dial vinduerne ikke rigtig vil loade, f.eks. facebook-thumben – den loader fint når der klikkes på den, men i thumben… nix.

  Ja, jeg overvejer at gå Opera lidt på klingen; den virker super hurtig, har nogle anderledes ting indbygget, f.eks. bittorrent-klient, og så håndteres downloads i en fuld tab, i stedet for et lille popup-vindue som i FF/Safari.

 10. Klaus T. siger:

  Nu har jeg prøvet de 2 plugins I nævner… og jeg kan godt nok ikke rigtig finde nytte i dem hehe.

  Fast Dial – som der nævnes, bookmarks bare med thumbnails. Her foretrækker jeg kedelige tekstlinks på iGoogle, så man samtidig kan have RSS feeds fra en række andre sites. Har ikke behov for en thumbnail af websitet, endda uden CSS.

  ThumbStrip – ser smart ud, og det er sikkert mere effektivt end FF's history, men jeg må indrømme jeg ikke rigtig ved hvad jeg kan bruge det til. Det skulle da lige være hvis man finder noget info man MÅSKE vil bruge igen senere, men så er det måske bedre at smide det ind i f.eks. EverNote.

 11. jkleis siger:

  @Klaus; Du har ret – jeg bruger faktisk ingen af de to ovenstående plugins (selvom de er installerede).

  De plugins jeg bruger netop nu – er scrapbook og foxmarks.

  Der er to plugins som jeg gerne ville bruge – men som ikke fungerer for FF3 endnu.

  1) TabExpose – der laver expose af tabs.

  2) FoxSnippets – til at lave tekst snippets. F.eks. *email – og så bliver teksten ekspanderet. Jeg ved jeg i princippet kan købe tekst expander – og så ville det fungere generelt. Men plugin'et burde være relativt let at konstruere. Jeg har dog kun set en beta version, hvor linket ikke fungerede.

 12. Dan S. Pedersen siger:

  Jeg er også endt med at afinstallere Fast Dial igen, da det sløver FF i opstarten og når jeg åbner en ny tab – der bruges simpelthen for meget krudt på at downloade previews, også selvom FD kun er sat til at gøre det hver 30. minut. Mit FF har i hvertfald været mærkbart sluggish efter tilføjelsen. Idéen er ellers god, så det er lidt ærgeligt, men måske der findes et bedre og mere velkørende alternativ hos Mozilla.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *