FF3 – intelligente adresser med awesome bar

Den 26. juni 2008, i Apple, af jkleis

 Awesome bar – ja, måske har du hørt om Firefox 3’s nyes adressefelt. Adressefeltet er min primære årsag til at vælge FF 3 som min primære browser. Okay, hvad er det lige der er så smart med Awesome bar. Her vil jeg lade firefox tale for sig sellv – jeg skriver awesome bar i midt adressefelt – og vupti, FF søger igennem min historie, samt bogmærker og giver mig følgende resultater.

Awesome_bar

Resultater sorteres efter frecency:

Som man kan se – søger firefox ikke bare på webadressen – der er lagt mere fokus på titlen på ens tidligere besøgte sider. Siderne er ordnet efter frecency – som er et keyword konstrueret ud fra frequency samt recency. Så både hvor ofte, samt hvornår man sidst var på en side bliver vægtet. Hvis man har bogmærket en side får denne også højere vægt. Hvis man er interesseret i præcis hvordan Firefox vægter søgningerne, eller at lave om på dem så er der hjælp at hente i det første link som firefox foreslår ovenfor. Tweak the “AwesomeBar”s Suggestion Algorithm fra LifeHacker. FF teamet havde oprindeligt leget med at indeksere alle sider man besøgte . men det blev hurtigt for rodet at finde rundt på – og for er ovenstående feature fuldstændig uundværlig.

Fejl 404:

Ups, du har lige skrevet et forkert link – og får en fejl 404. Awesome bar husker alligevel din side. Eller er der et link/side som du bare er træt af dukker om.Gå ned til linket – tryk SHIFT+Delete og det er væk!

Plugins til awesome bar
Hvis du ikke er tilfreds med awesome bar, eller kan du ikke forlige dig med at man skal trykke pil ned, for at vælge dit link så er der hjælp at hente med plugins.

Edit Middle: Awesome bar kommer kun med forslag, så længe at du fortsætter med at skrive din tekst. Men hvis du funder id af, at du f.eks. har byttet om på i og u i din søgning (som i den foregående sætning), ja så kommer Awesome bar ikke med forslag. Dette kan fixes med plug’inet Edit Middle.

Hide Unvisited: Der er der også mulighed for at skjule ikke besøgte sider. Denne sætning giver selvfølgelig ikke mening, for hvis man ikke har besøgt en side, vil den selvfølgelig heller ikke optræde i ens Awesome bar. Her menes mere specifikt at man Awesome bar kun inkluderer sider der også er i historien. Så når historien slettes eller renses – ja, så bliver de også fjernet fra awesome bars forslag.
Enter Selects: For Safari brugere, vil enter selects sikkert gøre lykke. I stedet for at trykke pil ned for at vælge en søgning, og så trykke enter. Så kan du med enter selects klare dig med et enkelt tryk. Dette er dog en eksperimentiel Add-on, så det kræve et Mozilla Add-ons site at logge på. Derudover konflikter det selvfølgelig hvis du har lave keywords for specifikke sider, eller søgninger.

OldBar: Hvis du er kørt helt sur i Awesome bar – ja, så er der OldBar plugin’et – og du er nu back to basics.

Ovenstående plugins er fundet i artiklen Four extensions that tweak firefox 3’s awesome bar,der også stammer fra lifehacker. Artiklen har også er et par ekstra esser i ærmet. F.eks. hvordan man får færre/flere viste forlag.

Men jeg håber i hvert fald at du bliver lige så glad for awesome bar som jeg er!

Tags:  

Én besvarelse til FF3 – intelligente adresser med awesome bar

  1. Klaus T. siger:

    Tak for info. Jeg havde godt nok undret mig over hvordan den lige fungerede 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *