NSCCoder Night CPH

Den 25. juni 2008, i Apple, af jkleis

Måske har du netop ideen til en applikation til iPhonen som vil ændre verden. Eller du mangler ‘lige den der applikation’, som burde være så let at lave – og der er ikke andre til at lave den end dig. Eller måske vil du bare gerne vide hvordan man egentlig programmerer på sin Mac. Ja, så er det en god ting at lære Cocoa og C.

Hvis du er en af dem der kunne tænke dig det – men ofte har stødt på problemet at det er lettere at ville noget end at gøre noget. Så kunne det være at det var godt at mødes med andre der var i samme situation.

Det er det der er den foreløbige ide med NSCCoder Night i København. Vi mødes på en Cafe Retro, Knabrostræde 26, 1210 København K, onsdag den 25. juni kl 19.00 for at snakke Cocoa og mac. Så det kan også bare være en undskyldning for at komme til at snakke med andre ligesindede.

Aaron_HillegassI øjeblikket forsøges at lægge lidt mere struktur på det ved at gå igennem Aaron Hillegass bog, Cocoa programming for Mac OS X. Third edition. Den kan f.eks. findes på f.eks. eLounge (241 kr) eller Saxo.(379 kr). Desværre er den vist svær at få fat på i øjeblikket – jeg fik ved et fejlkøb 2. udgave (den dækker Panther, mens den 3. version skulle være up to date med Leopard). Bogen er dog rigtig velskrevet – og helt nede på jorden.

Der er også en foreløbig side hvor der gerne skulle komme lidt om gruppens aktiviter på nscodernightcph.

For at bruge Hilegass’es bog er det nødvendigt at kende til C/Java programmering i forvejen. Derudover er al programmeringserfaring i andre sprog altid god baggrund for at lære noget nyt.

Af websteder der kan anbefales:

CocoaDevCentral
Cocoalab

Der er også en kort tutorial, hvor også C-programmering introduceres, se Become an X-coder:
En introduktion til Objektive C, som er kernesproget for Cocoa programmering, gives af Apple selv. Der findes også en del andet materiale om f.eks. coredata her.

Nej, vi er ikke superprogrammører
Vi er ikke superprogrammører, eller hardcore x-kodere – men ville selvfølgelig gerne være det. Jeg selv er blot begyndt at læse om det, Aron, der tog initiativet til gruppen, har læst bogen igennem og har lavet en del af øvelserne. Men vi er indtil videre på begynder stadiet – så bliv ikke skræmt. Hvis du kan programmere i Cocoa i forvejen – ja, så er du selvfølgelig også velkommen! Så hvis du/I er intrereserede så er det bare at møde op – Ja, jeg ved at jeg er sent ude, men der skulle gerne være mulighed for at hoppe på vognen senere hvis det ønskes.

Mange hilsener og X-code tegn:

Jesper Kleis

 

11 Responses to NSCCoder Night CPH

 1. Hej Jesper Kleis

  Flot initiativ.

  Håber at i for et godt arrangement i aften.

  Lige en efterlysning:

  Er der mac folk i Jylland – som mødes på samme måde ang Cocoa programmering?

  Eller har en ide til et nyt iPhone program?

  Iflg. hvad jeg har forstået – kan et iPhone program også anvendes på en mac computer. – Ret mig – hvis jeg er gal på den 🙂

  Det siger min logik mig, når Apple bruger SDK internt til mac programmer.

  Det kunne være rart at høre fra jer,

  så kom med lidt info om hvor og hvornår det bliver afholdt.

  Så vi kan få mere gang i nye mac programmer 🙂

  Er der nogle af jer i Østjylland?

  Er i velkommen til at kontakte mig – måske kunne du tænke dig at komme ind i MacØstjyland, Århus – og lave en demo en torsdag aften efter sommerferien?

 2. Kenneth B. siger:

  Det lyder som en rigtig god ide! Surt at jeg først ser det nu 🙂

  Jeg holder øje med næste møde og så skal jeg da klart se hvad det er for noget…

 3. jkleis siger:

  At Kenneth – du er ikke gået glip af så meget. Vi var kun to igår – Aron og mig, men det var ganske hyggeligt. Og det gør det noget lettere at motivere sig til at komme igang med Cocoa.

  Aron er i gang med at lave et forum, så man har mulighed for at stille spørgsmål etc. Det er også rart at kunne udveksle erfaringer med andre.

  Men som sagt – så er der ingen der er bagud som det er i øjeblikket. Personligt nyder jeg at læse Aarons bog – og i øjeblikket læser jeg den blot igennem for at se hvilke muligheder jeg har. Jeg har stadig ikke fået arbejdet mig ordentlig igennem de enkelte kapitler.

  Aron og jeg glemte at aftale tid og sted for næste møde – men for mig passer Onsdag om 2 uger mig fint. Jeg skal nok skrive et opslag et par dage før.

 4. aron allen siger:

  Onsdag om to uger er fint, men det blir også sidste gang for mig inden sommerferien.

 5. Kenneth B. siger:

  Så har jeg fået bogen i dag 🙂 Så er det læsetid…

 6. jkleis siger:

  @Kenneth; Alletiders – fik du 3'eren, og hvor købte du den?

 7. jkleis siger:

  Åh, jeg ser at 3'eren nu har 1-3 dages leveringstid på eLounge, så jeg går ud fra at det er derfra at du har købt den.

 8. Kenneth B. siger:

  Jeg købte den på amazon.com og så havde jeg den efter et par dage. Og ja, det er 3eren 🙂

 9. […] oprindelig indlæg findes her hvor der er links til forskellige Cocoa ressourcer, samt den bog som vi forsøger at […]

 10. MadsViktor siger:

  Jeg vil meget gerne kigge forbi – har aldrig leget med hverken Cocoa eller Java, men har lavet en del i forskellige scripting sprog. Man skal vel have sin bærbare med ikke?

 11. jkleis siger:

  Hej Mads Viktor – vi andre har vores bærbare med og Cafeen har trådløst web så vi kan komme i kontakt med hinanden.

  Sædvanligvis sidder vi ovenpå – og trappen kan være lidt svær at finde. Selv gik jeg lidt forvildet rundt første gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *