Apple lancerer Time Capsule

Den 15. januar 2008, i Ikke kategoriseret, af Jacob Stenhaug

Første nyhed ved aftenens MacWorld Expo keynote er Time Capsule – en Airport Extreme base station med indbygget harddisk.

Med andre ord et trådløst access point med NAS disk (Network Attached Storage) indbygget og selvfølgelig direkte kompatibelt med Time Machine fra OS X 10.5 Leopard. Du kan således foretage automatisk backup af alle maskiner der er tilsluttet Time Capsule enheden. Designet er selvfølgelig holdt i det velkendt Airport Extreme look og den understøtter 802.11n standarden.

Time Capsule er klar til levering i februar og fås i to udgaver:

Apple Time Capsule  500GB: kr. 2.299,-

  1TB: kr. 3.799,-

Læs mere om enhedens mange muligheder her.

Tags:  

5 Responses to Apple lancerer Time Capsule

 1. Ture siger:

  Nogen der tror at der noget specielt 'magisk' ved den her hardware eller det bare en standard NAS?

  Så længe leopard var i beta var det muligt at bruge netværksdrev i time-machine, så med en 500 kr. usb harddisk koblet til sin airport kunne man tage trådløs backup fra sin macbook. Men i da leopard blev frigivet var den funktion slået fra, nu kunne time-machine kun bruges over usb/firewire.

  3 måneder senere kommer Apple så med Time-Capsule og 'løser' det problem de havde løst en gang, nu koster det bare 2300,- i stedet, hvilket med Steves ord er 'agressive' fordi de gerne vil have folk tager backup.

  Jeg håber enten at der er en GOD teknisk grund til at det skal være Apple hardware, eller at de igen åbner for brug af standard netværksdiske i time-machine. Ellers er dette bare endnu et eksempel på at Apple lukker deres systemer, hvilket både gør dem dyrere, og forringer de valgmuligheder man har.

  Hvad nu hvis man gerne vil have en NAS med RAID for at køre mirror på sine diske – ikke helt urimeligt når det er backup vi snakker om? Der findes masser af løsninger der kan det. Lad os håbe Apple åbner for at vi kan bruge dem….

 2. Jeg var faktisk ikke klar over, at Time Machine ikke supporterede NAS diske. Det kunne jo lyde lidt som om de forsøger at "tvinge" folk til at vælge Time Capsule i stedet for en hver anden NAS disk.

  Som sådan er der vidst ikke noget specielt ved TC, udover at disken deri er lavet til at køre i døgndrift, men det kan man jo også få fra andre producenter til billigere penge. Selvfølgelig er det en fordel at du får både NAS og wifi router i én og samme enhed og at den ligeledes ser godt ud…

  Meeen… Jeg syntes nu også prisen her i DK er lidt hamper… Men 25% moms og historisk lav dollar kurs gør jo sit til, at differencen ned til Apple Store US bliver større 🙁

 3. Jacob siger:

  Jeg må indrømme at til 3700 ville jeg måske nok hellere have det som Ture foreslår, og så investere mine penge i f.eks. en Synology NAS, hvor jeg får en masse ekstra funktionalitet.

  Jeg bryder mig ikke om at Apple på den måde lukker systemer, for at tvinge brugere til at købe deres produkter.

  Det SKRIGER af monopol og class action lawsuits.

 4. Ture siger:

  Tænker vi ved lidt mere når de første bliver leveret, så vi kan få nogen hands-on erfaringer. Der skal også nok være nogen der åbner dem, så vi kan få at vide præcist hvad der er i dem.

  Der er i øvrigt et simpelt trick for at få time machine til bruge almindlige netværksdrev, men da der ikke er nogen præcist hvor godt det virkede da leopard var i beta, så er det på egen risiko:
  http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageI

  En anden lille artikel om fordele og ulemper ved time machine kan findes her:
  http://weblog.infoworld.com/enterprisemac/archive

 5. Oddj0b siger:

  Håber at de åbner op for andre NAS igen, da jeg overvejer at købe en Qnap 209 Turbostation, men hvis den ikke kan arbejde sammen med Timemachine, genovervejer jeg det lige igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *