Aftenens stjerne: appleTV

Den 15. januar 2008, i Apple, af Jeppe Skjerning

AppleTVDenne aften er vi, mac-nørders anden juleaften, hvor vi sidder klistret til skærmen og venter spændt på hvad Papa Steve trækker op af gavesækken til os. Og han havde virkelig godter med: MacBook Air, Movie rentals og TimeCapsule.
Det lyder lækkert, de ser lækre ud og der er ingen tvivl om at der vil blive skrevet side op og side ned om dem og især MacBook Air de næste dage. Men i mine øjne var det anden version af appleTV, som var aftenens helt store stjerne.

Allerede inden Jobs gik på scenen for at levere dagens keynote havde rygterne svirret omkring muligheden for at Macworld 2008 ville betyde en ny version af appleTV’et.
Det skyldes primært at lige dette produkt aldrig nogensinde har vundet det indpas Apple ganske givet havde håbet på, og den nye version skal nok få appleTV på ret kurs igen. Apple har fremtryllet en lille magisk boks, som nok skal indtage en stor plads foran tv’et.

Smider kæderne af sig
Det gamle appleTVs store problem var at det var bundet til iTunes og en computer. For at kunne se noget på skærmen, skulle en computer stå tændt et andet sted i huset. Med det nye appleTV kan du mageligt sidde foran skærmen og se de podcasts og høre det musik du vil, uden at have brug for andre enheder end appleTV selv.
Med indførslen af HD video på iTunes og HD-afspilningsmuligheden fra appleTV er det også en af verdens første HD pay-per-view enheder, der vil blive større efterspørgsel efterhånden som HDTV vinder indpas i verden.

Konkurrencen er i skudt i gang
Denne version af appleTV går i direkte kamp med andre store direct-to-tv indholdsleverandører, som sidder på et stort marked i USA. Et marked som over de næste mange år og med udbredelsen af højere båndbredde kun vil vokse. Med Apples sædvanlige sans for lækre interfaces og design, har Cupertino-firmaet givet konkurrenterne et velplaceret venstre hook på kæben, og med HD kompabilitet har Apple leveret en lige højre i mellemgulvet på firmaer som f.eks. Tivo der nok skal sendes til tælling før de kan komme ind i kampen igen.

Det eneste minus som bør holde de amerikanske forbrugere væk, er den relativt høje pris på boksen ($229) i forhold til lignende produkter på omkring de $99, samt manglen på optage muligheder, som mange stadig efterspørger.
Mon dog ikke Steve og hans drenge får gjort noget ved det i de nærmeste fremtid, som betyder at de i version 3 har en vidunderboks, der kan levere de godter ved fjernsynet som vi ønsker os? Til den tid er prisen nok også noget ned på et endnu mere fornuftigt niveau, så ser man derfor appleTV i forhold til det noget dyrere og high-end produkt, MacBook Air, som blev præsenteret i dag, spår jeg at appleTV nok skal give Apple Inc. den omsætningen som skal trække udviklingen gennem 2008.

 

Én besvarelse til Aftenens stjerne: appleTV

 1. Jacob siger:

  NEJ Apple ! Sleeem Apple, FYYYYY Apple !

  Endnu engang et AppleTV der udelukkende er orienteret mod det amerikanske marked.

  HOLD KÆFT HVOR ER I TRÆLSE APPLE ! Der er altså en verden udenfor USA !

  Og hvor er visionerne ? Hvor er TV tuneren så man kan lave harddisk recordings ? Og hvor er DVD drevet så man kan se DVD'ere ?

  Hvad fanden laver de ikke et ordentligt mediecenter for, istedet for det der halv-lumre snask de kører rundt i nu ?

  Hvis de var smarte tog de begge markeder på en gang. Evt. en stackable løsning der så pisse godt ud. En til AppleTV'et selv. En addon til DVD. En til Blu-Ray, osv. Samme formfaktorer (ok drevene kunne godt være meget tynde) pånær tykkelsen, og samme design. Ville se super ud, ville være fleksibelt, ville potentielt have alle som marked.

  Istedet for blot nu. De skal være glade for at jeg ikke er aktieanalytiker, for så var nedgangen ikke blevet ved 5.7%, det er helt 100.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>