Vidste du: Fem helt skøre Apple-produkter

Den 21. november 2011, i Apple, iPad, af Frederik Danvig

MacBook Air SuperDrive, et studie i enkelhed. Sådan har Apples cd-drev ikke altid set ud.

Apple har ikke altid været så strømlinet og tjekket, som firmaet er i dag. I halvfemserne lavede de en masse halvdårlige og skøre produkter. Se top 5 her.

Da Steve Jobs blev sparket ud af Apple i en magtkamp i 1985 mistede Apple helt sit fokus og sin innovative kant. Det kostede dyrt og truede med at sende selskabet i graven ti år efter, før Steve Jobs atter vendte tilbage og reddede Apple  i 1997.

I den mellemliggende periode op gennem halvfemserne sejlede Apple formålsløst rundt og spyttede det ene produktflop ud efter det andet.

Apple Newton. Klik for stor.

Nogle af dem var dyre fejltagelser, der kostede millioner af tabte dollars, mens andre tjente som inspiration til fremtidige projekter, der ville få langt større succes.

Forgængeren til iPad var Newton fra 1993, der imidlertid aldrig slog rigtigt igennem. Den havde håndskriftsgenkendelse, men det fungerede temmelig dårligt. En af årsagerne til det store flop var måske, at Newton brugte en såkaldt stylus, det blyant-lignende pegeredskab, som Steve Jobs hadede. Derfor blev iPad’en lavet, så den kunne styres præcist med fingrene.

Apple QuickTake 200 kamera. Klik for stor.

Apple QuickTake 200 fra 1994: Af uransagelige årsager fandt Apple på, at de også ville bygge kameraer midt i halvfemerne. Kvaliteten var ikke prangende, og de klumpede kameraer slog heller aldrig igennem.

eMate fra 1997 var Apples satsning rettet mod undervisningssektoren. Den lille bærbare maskine skulle være en prisbillig bærbar til studerende. Den solgte imidlertid dårligt og blev ingen succes.Men helt spildt var den dog ikke, for nogle år senere lod Apples stjernedesigner Jonathan Ive sig inspirere af det tidligere flop, da han designede den smukke originale iBook.

Apple eMate.

I 1993 gav Apple sig også i kast med cd-drevet PowerCD, der kunne afspille både musik-cd’er og data-cd’er, så man både kunne sætte drevet til sin Mac eller stereoanlægget. I dag sælger Apple også et eksternt drev til MacBook Air – i en noget mere strømlinet udgave, se billedet i toppen.

Cd-afspilleren Apple PowerCD. Klik for stor.

I 1997 kom Twentieth Anniversary Macintosh, der som navnet antyder var en 20 års jubilæums-Mac.

Den var bygget omkring en fladskærm og var en tidlig forløber for den hvide fladskærms-iMac, der kom i 2004. Prisen havde Apple imidlertid fået lidt forkert. Den kostede nemlig omtrent 50.000 kroner, hvilket der ikke var ret mange, der ville betale. Heller ikke for en jubilæums-model.

Twentieth Anniversary Macintosh.

Tags:  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *