Psystar svarer igen – med modifikationer

Den 15. april 2008, i Mac OS, af Jacob Stenhaug

Psystar logoMacSiden kunne i går berette om det amerikanske firma Psystar, som har lanceret en OS X Leopard kompatibel PC til spotpris. Sagen skabte stor opmærksomhed omkring firmaet, da tiltaget angiveligt er et brud på Apples End User License Agreement (EULA).

Online avisen Information Week har imidlertid talt med Psystar, som er klar til at tage kampen op med Apples hær af advokater, hvis det skulle nå så vidt. Producenten mener ikke, at de bryder nogle love ved at sælge OS X installeret på ikke-Apple hardware, og giver bl. a. følgende sammenligning: “Hvad så hvis Microsoft sagde, at du ikke må installere Windows på en Dell PC?”.

Der er dog foretaget en enkelt modifikation fra Psystars side. Man har valgt at ændre produktets navn fra “OpenMac” til “Open Computing” – angiveligt for at undgå eventuelle copyright problemer ved at anvende termen “Mac” i sin markedsføring.

Apple har endnu ikke kommenteret på sagen.

Læs hele artiklen fra Information Week her (åbner i nyt vindue).

Diskutér sagen om Psystar i denne forum tråd.

Tags:  

Én besvarelse til Psystar svarer igen – med modifikationer

  1. […] Det amerikanske IT firma Psystar lancerede forleden en Mac-klon til billige penge, leveret med OS X Leopard. Tiltaget er i strid med Apples licensregler, hvilket Psystar dog var villige til at udfordre. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *