Apple introducerer MacBook Air

Den 15. januar 2008, i Ikke kategoriseret, af Jacob Stenhaug

Så er den her! 

Apple MacBook Air frontRygterne om MacBook Air tog til i dagene op til aftenens MacWorld Expo keynote med Apple’s CEO, Steve Jobs. Forløsningen kom, da Steve hev en lille kuvert frem indeholdene en lækker lille 13″ subnotebook – sådan!

Mange Mac-brugere har savnet en meget lille notebook siden 12″ PowerBook G4 udgik af produktion og blev afløst af MacBook’en. Nu er den her endelig og endda bygget i aluminium ligesom MacBook Pro maskinerne! 

Specifikationerne er som følger:

Apple MacBook Air top

 • Højde: 0,40 – 1,94 cm
 • Bredde: 32,50 cm
 • Dybde: 22,70 cm
 • Vægt: 1,36 kg (varrierer afhængigt af konfiguration)
 • 1,6 GHz Intel Core 2 Duo CPU – kan opgraderes til 1,8 GHz (+ 2.130,-)
 • 2GB 667MHz DDR2 SDRAM onboard
 • 80GB 4200rpm disk, 1,8″ – kan opgraderes til 64GB solid state (+ 7.079,- ouch!)
 • Ekstern USB SuperDrive (ekstra udstyr + 699,-)
 • 13,3″ glossy TFT LED (1280×800)
 • 802.11n AIrport Extreme wifi (a/b/g kompatibel)
 • Bluetooth 2.1 EDR
 • Backlit tastatur (lyser op ved lav belysning)
 • Multi-touch trackpad
 • 1x USB 2.0 port
 • Micro-DVI output (DVI og VGA konverter medfølger
 • Audio output
 • Indbygget iSight kamera + mikrofon

Prisen starter ved kr. 12.999,- incl moms.

Se flere fotos af skønheden her.

Se en guided tour af MacBook Air her.

Se reklame for MacBook Air her. 

Tags:  

8 Responses to Apple introducerer MacBook Air

 1. leif_carlsen siger:

  Den er sgu bare for fed. Skærmen er ganske vist ikke vildt stor, men er absolut acceptabel :o)

  Måske er det alligevel en værdi afløser for min MacBook Pro 15", der snart trænger til at blive udskiftet :o)

  /Leif | http://www.leifcarlsen.dk

 2. Hehe… Ja den er voldsomt lækker.. Performance mæssigt dog et skridt under MBP, men omvendt langt bedre mobilitet…

 3. Rasmus siger:

  Virkelig lækker, ja. Det er jeg enig i.

  Men de har lavet en mindre bommert med harddisken. Hvorfor smække en PATA disk i, når overførselshastigheder mellem CPU og disk/hukommelse er ved at være den største flaskehals?

  Og hvorfor SSD? Jo, det er da lidt fedt, at man så kan gøre den endnu lettere, men hvis man skal tro det, som PHK skriver i sin blog på Version2 om test af en 32 SSD (http://www.version2.dk/artikel/5787), så er SSD hastighedsmæssigt ikke nogen drøm, som det ser ud i dag.

  Undskyld, hvis jeg kaster lidt malurt i bægeret 😉

 4. […]  Update: Apple lancerer MacBook Air […]

 5. Jacob siger:

  Jeg tror ikke brugere af subnotebooks bekymrer sig særlig meget om vild performance. Nok mere om mobilitet, stabilitet og batterilevetid.

  Skulle jeg selv bruge en notebook companion til min iMac, ville det der da klart være buddet.

 6. En af de ting jeg synes er interessant ved MacBook Air, er at den ikke er udstyret med en extensionport af en art, da det gør at den ikke kan anvendes i en docking station. Inden Macworld florrede rygter om at iMac-agtig docking station ville udkomme, da Apple havde taget patent på det, og folk spekulerede på en subnotebook som Air ville passe i den. Men uden extensionport, er det nok ikke sandsynligt. Så enten kommer den docking station kun til MacBook Pro som har extensionport, eller også kommer den til (måske) til alle Apples produkter, så de docker via. video out og usb-port. Hvilket jeg personligt er rimeligt psyked over, da den så vil passe til min MacBook, og jeg vil have sådan en dock! 😉

 7. mathias siger:

  Ok, jeg ved godt at dette er et Mac-forum hvor der formentlig er et ganske kraftigt virkeligheds forvrængnings-felt (http://en.wikipedia.org/wiki/Reality_distortion_field) men jeg er altså ikke ubetinget begejstret for MB Air…

  Jeg skal lige sige at jeg har selv en god gammel PowerBook 15" men jeg er aldrig skiftet til Apple fordi de ikke tidligere har lavet en tilstrækkeligt let notebook som jeg faktisk gider tage med. Jeg sværger derfor til IBM/Lenovos X-serie, og er p.t. på en X60s, som jeg bruger til stort set alt. Når jeg udtaler mig er det altså som pc-subnotebook-super-bruger (som godt ved hvordan Mac OS X virker).

  Indrømmet, MacBook Air er afgjort super-blæret… at se på. Den vil uden tvivl vække opsigt, dels fordi den faktisk ER tynd og dels fordi Apple har været meget dygtige til få den til at se endnu tyndere ud. Well done!

  Men jeg er altså også interesseret i at bruge min computer. Jacob har delvist ret i at jeg som subnotebok-bruger ikke er overdrevet fokuseret på performance – i hvert fald ikke hvis det kompromitterer batteritid eller vægt – men hvis jeg kan få en hurtigere computer med samme vægt og batteritid, så vælger jeg den.

  Jeg har tre kritikpunkter:

  1. performance: jeg har haft en bærbar computer med en 4.200 RPM harddisk (IBM X40 som blev lanceret i 2004), og ingen kan være i tvivl om at harddisken i en bærbar er den absolutte flaskehals. Derfor undrer det mig at man gider bygge en computer med en så kraftig CPU og så sætte en klods om benet på den med en langsom harddisk. IBM X60s (som er knap to år gammel) er udstyret med en 7200 RPM disk!

  2. batteri vs. vægt: 1,36 kg er en fin vægt. Så længe man er under 1½ kg er det helt udmærket. Men hvor man med en Air kun får et sølle 37Wh 4-cellers batteri, kan man få sin X60s med 8-celler med en vægt på ca. 1,6 kg. Hvis man vælger det lille batteri vejer den kun 1,2 kg.

  3. ergonomi: dette er nok bare mig, men jeg oplever tit at jeg sidder med min subnotebook i toget, bussen, flyet, hvor der ikke er et ergonomisk bord – i stedet sidder jeg med min computer i skødet, og hvis man har prøvet at sidde sådan med en bærbar med touchpad, så ved man at man får krampe i armen. Jeg ved at der er mange der ikke bryder sig om track-points, men til subnotebooks giver de altså en bedre ergonomi når man er på farten.

  Jeg synes som sagt at MB Air ser meget MEGET flot ud, men jeg skifter altså ikke.

 8. Oddj0b siger:

  hmm interesant post du har lavet Mathias.

  Jeg vil lige sige lidt til dine kritikpunkter.

  performance. Der er intet performance over en subnote, og af samme årsag, kan de vælge en langsommere harddisk for at redde batteri tid på helt op til 5 timer, hvilket er imponerende. I sammeombæring vil jeg nævne at de har fjernet Firewire input i MB Air, og ved at fjerne det, giver de også et signal om at det ikke er MB Air der skal håndterer kæmpe data mængder.

  Batteri vs. vægt. Dettte er en emne jeg ikke har så meget forstand på, men hvis de kan presse 5 timers batteri tid ud af deres bærbar, er det virkelig imponerende.

  Ergonomi er for så vidt ikke noget der skal diskuteres omkring bærbar af nogen art. Bærbar er på alle måder skadelige for mennesket og dens arbejdstillinger. Derfor er det altid anbefalet at bruge tastatur genveje og ellers arbejde ved ekstern tastatur og mus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *