Steve Jobs tilbød at hjælpe præsident Obama

Den 28. november 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Steve Jobs ville gerne have hjulpet Barack Obama. Foto: Det Hvide Hus

Da USA’s præsident Barack Obama tilbage i 2008 kæmpede med republikaneren John McCain om at blive USA’s næste præsident, tilbød Steve Jobs at rådgive ham. Sådan skulle det dog ikke gå.

Steve Jobs havde flere møder med Obama gennem de sidste par år om alt fra uddannelsessystemet til økonomien, og det gik faktisk så vidt, som at han tilbød at rådgive præsidenten om de politiske kampagner og reklamebudskaber i valgkampen. Det fremgår af Steve Jobs-biografien skrevet af Walter Isacsson.

Her skriver Isacsson, at Steve Jobs tilbage i 2008 tilbød Obama sin hjælp med at lave nogle slagkraftige reklamer, som han havde så meget erfaring med fra Apple.   Det hele løb dog ud i sandet, fordi Jobs ikke følte, at Obamas nære toprådgiver David Axelrod viste nok respekt og forståelse for Jobs’ idéer.

Alligevel ville han gerne have hjulpet Obama igen med reklamerne til præsidentvalget i 2012. Steve Jobs ville hive sin gamle reklame-læremester Lee Clow tilbage i manegen. Det var ham, der tidligere havde hjulpet Steve Jobs og Apple med at lave de mindeværdige Think Different-reklamer.

Nu ville Jobs altså give Obama lidt af den samme magi i de politiske kampagner.

Som han siger i bogen:   “En sjælden gang imellem er der en virkelig prof reklamemand, der tager sig af opgaven, som Hal Riney gjorde med Reagans kampagne i 1984 “It’s Morning In America. Det er sådan en kampagne jeg gerne ville lave for Obama,” sagde Steve Jobs.

Tags:  

Én besvarelse til Steve Jobs tilbød at hjælpe præsident Obama

  1. klaus siger:

    det er helt trist at steve jobs ikke er her mere. det bliver spændene at se om apple kommer til at lide under tabet af ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *