Apple-designer er Steve Jobs’ åndelige efterfølger

Den 22. oktober 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Apples topdesigner Jonathan Ive. Foto: Apple

Apples chefdesigner Jonathan Ive var den person, som Steve følte sig tættest forbundet til. Det fremgår af ny biografi.

Det kan godt være, at den nye Apple-topchef Tim Cook gennem mange år var Steve Jobs’ højre hånd som næstkommanderende og ansvarlig for driften af Apple, men på et mere personligt plan var Jobs langt nærmere sin chefdesigner, Jonathan Ive.

Det fremgår af den nye biografi, der kommer på gaden på mandag.

I den beretter forfatteren, at Steve Jobs betragtede Jonathan Ive, eller Jony, som han kaldes blandt venner, som sin “åndelige makker”, den han var forbundet til på et spirituelt plan.

Ubegrænset magt til Ive

Det var da også Steve Jobs, der ‘opfandt’ Jonathan Ive, da han kom tilbage til Apple i 1997. Siden da har Ive stået bag ikoniske produkter som iMac, iPod, iPhone og iPad.

Derfor var det heller ikke så underligt, da det forleden kom frem, at Jony Ive havde holdt en tale for Steve Jobs til den mindehøjtidelighed, der fandt sted i Apples hovedkvarter.

Steve Jobs skal angiveligt også have indrettet Apples organisation og ledelse på en måde, så Jonathan Ive selv efter Jobs’ død beholder sin uindskrænkede magt. Lad os håbe, det passer.

Uden Jobs er Apple ikke det samme – uden Ive er Apple ingenting.

Tags:  

Én besvarelse til Apple-designer er Steve Jobs’ åndelige efterfølger

  1. […] blev Steve en innovationsprofet og CEO for en meget lukket organisation med en udvalgt gruppe af disciple i ledelsen.     En esoterisk organisation, hvor produktpræsentationer var […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *