Pengene vælter ind: Apple med rekord-regnskab

Den 19. oktober 2011, i Apple, iPad, iPhone, iPod, Mac OS, af Frederik Danvig

Der er godt gang i iPad-salget, der har nået nye højder i 4. kvartal.

Apples regnskab for fjerde kvartal melder om rekordsalg på alle fronter. Eller næsten. Der er nemlig én produktkategori, der ikke har det så godt, som den har haft det tidligere.

Pengene vælter ind og rekorderne falder på stribe for tiden i Cupertino. Først var det den nye iPhone 4S, der aflivede den hidtidige salgsrekord, og i går aftes dansk tid fremlagde Apple så kvartalsregnskab, der på ny melder om vækst på stort set alle fronter.

I fjerde kvartal blev der nemlig sat rekord i både Mac- og iPad-salget. Der blev solgt næsten 5 millioner Macs, 11 millioner iPads og 17 millioner iPhones i kvartalet. Alt sammen med flercifrede vækstrater i forhold til samme periode sidste år.

På ét punkt måtte Apple dog melde om tilbagegang. Og endda en ret massiv tilbagegang. Salget af iPods går nemlig sløvt, hvilket naturligvis ikke er så overraskende, når man tænker på, at folk i dag bruger deres iPhone som iPod.

iPod-salget gik således ned med hele 27 procent i forhold til samme periode sidste år.

Selvom Apple indtil videre har beholdt samtlige iPod-modeller i sortimentet – og ikke som spået valgt at dræbe et par af modellerne –  så tyder meget på, at især Shuffle og den store Classic kan være på vej ud. Ingen af de to modeller blev nævnt i forbindelse med Apple-eventen tidligere på måneden, hvor både iPod nano og iPod touch blev opdateret.

Apple omsatte i alt for over 28 milliarder dollars og fik et overskud på over 6 milliarder dollars.

Er du interesseret i flere detaljer fra regnskabet, kan du læse mere hos Apple her.

Tags:  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *