Apple slår ikke hånden af Samsung – endnu

Den 17. oktober 2011, i Apple, iPad, iPhone, af Frederik Danvig

A5-processoren er produceret af Samsung og sidder i iPhone 4S og iPad 2.

Apple og Samsung har været på kollisionskurs i efterhånden mange måneder, men nu lader det til, at der i hvert fald på ét område er forsoning på vej.

Det er ingen hemmelighed, at Apple og Samsung har et aldeles anspændt forhold for tiden. Apple hævder på sin side, at Samsung kopierer designet fra iPhone og iPad, og har derfor krævet, at de berørte Samsung-produkter tages af hylden og destrueres.

Den opfattelse deler Samsung naturligvis ikke, og har som modsvar argumenteret for, at Apple også stjæler med arme og ben. Retssagerne kører i højeste gear pt.

Men sagen bliver først ekstra penibel, når man tilmed husker på, at Apple er måske Samsungs allerstørste kunde. De chips, der sidder i iPhone og iPad, de såkaldte A4 og A5, er nemlig produceret af Samsung.

Samsung får endnu en dans

Derfor har rygterne også længe gået på, at Apple har været på udkig efter en alternativ chip-leverandør, simpelthen fordi det var for usikkert at være afhængig af en forretningspartner, som man samtidig førte krig mod i retslokaler verden over.

Men nu lader det altså til, at Apple har valgt at forlænge kontrakten om produktionen af chips med Samsung. Den kommende A6-processor, der ventes at sidde i iPhone 5 bliver således også produceret af Samsung.

Dermed kan den store sydkoreanske elektronikproducent ånde lettet op. I hvert fald foreløbigt. For det kan sagtens være, at rygterne om Apples planlagte chip-utroskab var sande, men at de nødvendige aftaler ikke kunne nå at komme på plads før iPhone 5-produktionen skal igang.

Derfor faldt valget på Samsung igen – måske for en sidste dans.

Tags:  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *