@Twitter: Hvad skal jeg bruge det til?

Den 5. oktober 2011, i Apple, iPad, iPhone, af Frederik Danvig

Twitter får en hovedrolle i det kommende iOS 5 til iPhone og iPad.

Jeg har længe holdt mig fra at oprette mig på Twitter – det sociale netværk med de berømte 140 tegn til at udtrykke sig. Kan det noget? Apple har måske svaret.

Det ville jeg finde ud af, så jeg oprettede mig for at afgøre, om man kan bruge det dersens Twitter-halløj til noget. Og nåja, så kan man vel heller ikke med god samvittighed hævde, at man er på forkant med teknologien, hvis man ikke har en Twitter, tænkte jeg.

Som sagt, så gjort. Jeg oprettede mig under navnet @frederikdanvig.

Hvad er nu det for noget med et snabel-a foran navnet, spørger du måske? Det aner jeg heller ikke. Men sådan er det. Sort magi. Eller bare sort.

Men hvordan er det gået? Well, jeg har stadig ikke helt fundet ud af, hvad søren man skal bruge det til. Det føles, som om man taler ud i intetheden. At ens beskeder forsvinder i et sort hul. Og når nogen af og til svarer, aner man ikke, hvordan de fandt en. Både skægt og skræmmende. Hmm.

Twitter er totalt 80’er DOS-agtig

Men det er kun den ene halvdel af den ligning, der udgør mine betænkeligheder ved Twitter.

Et andet centralt problem for mig er nemlig Twitters bruger-fjendtlige facon, der nærmest kræver, at man er programmør. Hvorfor søren skal man skrive @ foran folk? Og hvad sker der for, at man skal skrive # (hashtags), hvis man vil tagge et emne? Og hvem bestemmer, hvad et hashtag skal være for et givent emne? Tit er de vidt forskellige for det samme emne, så ingen rammer hinanden med dem. Det virker ærligt talt noget tilfældigt og ikke specielt gennemført.

Og nåja, så er der en hel stribe forskellige Twitter-apps til både iPad, iPhone og Mac’en, som alle er lige indviklede at bruge. Alle prøver de at være mere avancerede end Twitter i virkeligheden er, og alle ender de i en Kafkask blindgyde af uforståeligheder.

Twitter.com er sådan set den mest brugervenlige af dem alle, men det er bare ikke særligt smart at skulle til at åbne Safari og logge ind hver gang man er på iPhonen. Nej, så er en app bedre. Eller vent. Det må kunne gøres endnu bedre.

iOS 5 får flere nye funktioner, blandt andet en dyb Twitter-integration, th.

Apple kan måske gøre Twitter lækker

Og det er nok lige præcis det, som Apple har set. De har set, at Twitter rummer et stort potentiale, som blot er håbløst uforløst, fordi den almindelige bruger simpelthen ikke fatter det. Hverken systemet selv eller de mange apps.

Konceptet kan være nok så smart, men hvis brugervenligheden er i bund, nytter det intet.

Derfor har Apple valgt at satse stort på Twitter i det kommende iOS 5 til iPad og iPhone, hvor det er totalt integreret, så det bliver muligt at skrive beskeder stort set alle steder fra på din iPhone, hvad end det er i Safari, fra kameraet, i kort-app’en eller noget helt fjerde.

Det giver nogle potentielt store muligheder for at bruge Twitter mere impulsivt, hvor man fremover deler sjove billeder, når det skal gå stærkt, pudsige indfald, der ikke rigtigt hører til på Facebook, sin tilstedeværelse til en konference eller lignende, hvor man måske har lyst til at møde kolleger eller venner, man ikke vidste var tilstede.

Alt det kan Apple være med til at give et ordentligt skud adrenalin ved at gøre det super-let at bruge, så det føles naturligt og ikke som noget besværligt, der kræver tid og tålmodighed.

Twitter som det nye Facebook

Noget andet, der kunne tænkes at fostre en Twitter-opblomstring er ironisk nok en ny funktion fra Facebook selv kaldet Timeline.

Det er en ny måde at vise folks profil-sider på, så man ubesværet kan scrolle ned gennem en persons liv – fra vugge til grav mere eller mindre. På den led er alt, hvad du har skrevet nogensinde i din tid på Facebook pludselig synligt bare ved et enkelt scroll ned ad din side.

Facebooks nye Timeline blotlægger alt, hvad du nogensinde har lavet på Facebook. Skræmmende?

Så må man håbe, at der ikke står noget, du fortryder eller at der er postet billeder, der var mere passende for tre år siden end de er i dag. Den slags er en smule intimiderende, men Facebook skyer ingen midler for at få så meget af vores indhold og personlige oplysninger frem i lyset som muligt, så de kan sælge flere annoncer op ad det. De kan sætte vores oplysninger direkte i banken.

Hvem ved, måske bliver det faktum Twitters fordel. Det ville i så fald være skæbnens ironi, at dét sociale netværk, der fra starten var åbent for alle, og hvor man i udgangspunktet kan blive ”followed” af alle og enhver, ender med at blive mere lukket og privat, fordi Facebook simpelthen blotlægger alt uanset om du vil eller ej. Det kan blive Twitters golden moment.
Sammenholdt med Apples massive opbakning er det i hvert fald Twitters mulighed for at skille sig ud fra Facebook og vise, at de ikke blot er for sjov, men rent faktisk kan bruges til noget. Man kan jo håbe.

Tags:  

2 Responses to @Twitter: Hvad skal jeg bruge det til?

  1. […] Som noget nyt er Twitter blevet dybt integreret i det nye iOS 5, så du kan tweete fra stort set samtlige apps. Det kan måske endelig give Twitter lidt tiltrængt medvind, så status update-tjenesten bliver lidt lettere at gå til for almindelige dødelige. […]

  2. […] diverse Apple-ansatte, der tweetede fra den time lange begivenhed, ved vi dog, at blandt andet Coldplay og Norah Jones spillede, ligesom […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *