Nu kommer Facebook til iPad

Den 27. september 2011, i Apple, iPad, Rygter, af Frederik Danvig

Endelig lader det til, at Facebook har bygget en app til iPad.

Facebook får tilsyneladende en gæste-optræden til Apples show, når den nye iPhone præsenteres på tirsdag. På trods af fjendskabet mellem de to firmaer skulle en app nu være klar til iPad.

En Facebook-app til iPad. Endelig!

Netop den app har været voldsomt efterspurgt, og det i en sådan grad, at det har fået utallige lykkeridder-programmører til at fare til tasterne og bygge uautoriserede iPad-apps selv. De har i det store hele været temmelig utilfredsstillende, og man har undret sig over, hvorfor søren Facebook da ikke bare selv lavede den killer-app til iPad’en, som vi ved er mulig er lave, når der nu findes en til iPhone i forvejen.

Facebooks app til iPhone er nemlig den mest downloade app nogensinde. Den har slåt alle rekorder, og det forventes, at en lignende iPad app ville kunne gøre kunsten efter.

Facebook-app en gave til Apple

Så hvorfor har vi ikke set en Facebook iPad-app endnu?

iPad og iOS lever af gode apps. Derfor er Apple stærkt interesseret i en Facebook-app til iPad'en. Facebook derimod kan holde den tilbage, indtil Apple giver sig.

Et svar kunne være, at Facebook simpelthen ikke har ville give Apple den gave til iOS-platformen, som en så populær app ville være.

For nogle kunne en rigtig fed Facebook-app måske næsten være grund nok til at købe en iPad. Og i det mindste ville den i hvert fald nok få en del brugere til lige at hænge lidt længere tid over iPad’en.

Slagsmål var i vejen for iPad-app

Men den glæde har Facebook muligvis ikke ønsket at give Apple lige med det første.

Facebook og Apple har nemlig et mildt sagt kompliceret forhold til hinanden. Efter nogle mislykkede forhandlinger over Apples sociale musiknetværk Ping, har luften efter sigende være iskold mellem de to. Steve Jobs udtalte i den forbindelse, at Facebooks forhandlingsbetingelser havde været uhyrlige.

Senest har Facebook forsøgt at skrue bissen yderligere på ved at indgå et tæt musik-partnerskab med streamingtjenesten Spotify. Et træk, der næppe har vakt begejstring i Apple-hovedkvarteret i Cupertino, hvor man selvsagt hepper på iTunes.

Men nu er der måske endelig forbrødring i luften. Det ventes i hvert fald, at Facebook – måske endda Mark Zuckerberg selv – vil gæste Apples hovedkvarter, når iPhone 5-lanceringen finder sted den 4. oktober.

Måske kommer der endda en forklaring på, hvorfor Facebook tilsyneladende er blevet gode (nok) venner med Apple igen.

Følg skribenten på Twitter.

Tags:  

4 Responses to Nu kommer Facebook til iPad

  1. […] MacSiden.dk Dit Macforum! Nu kommer Facebook til iPad […]

  2. […] to uger siden skrev vi så, at alt nu tydede på, at en app var på trapperne. I dag er det en realitet. Facebook til iPad er netop udgivet og kan hentes […]

  3. Frederik Danvig siger:

    Jeps – det er fremragende. Sammen med en opdateret iPhone-app. Det begynder at ligne noget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *