Helt vanvittigt: Apple nu mere værd end…

Den 20. september 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Flere Apple Stores i vente: Her den nye Apple Store på Jungfernstieg i Hamborg. Foto: Apple


…Google og Microsoft tilsammen! Næsten, i hvert fald, og hvis Apple fortsætter himmelflugten går der ikke mange uger, før det er en realitet. Forventningerne til de kommende produktlanceringer og endnu flere Apple Stores banker aktiekursen i vejret med milliarder af dollars. 

Med en aktuel markedsværdi på utrolige 380 milliarder dollars må de to gigantselskaber, Google og Microsoft, se i øjnene, at Apple snart har en selskabsværdi, der overstiger både Microsoft og Googles tilsammen, der pt. er på lige over 400 milliarder dollars.

Apples markedsværdi på 380 milliarder dollars (0ver 2.000 milliarder danske kroner) gør selskabet til verdens mest værdifulde. For flot tre måneder siden tilfaldt den ære det amerikanske olieselskab Exxon Mobil, der havde et forspring på 50 milliarder dollars. Nu har Apple selv kæmpet sig i front med et forspring på 20 milliarder dollars.

Vanvittig udvikling

Fortsætter Apple himmelflugten, går der altså ikke mange uger, før Google og Microsoft ikke engang tilsammen er mere værd end Apple.

En vanvittig udvikling taget i betragtning af, at Apple i 1997 var så tæt på afgrundens rand, at Dell-bossen Michael Dell drillende udtalte, at det bedste Apple kunne gøre var at lukke og slukke, og i stedet give pengene tilbage til aktionærerne.

I dag er det Apple, der med et greb i lommen kunne købe og lukke Dell. I øjeblikket har Apple en pengetank på omkring 70 milliarder dollar. Med dagens kurs ville et Dell-køb ikke engang koste halvdelen.

Tag den, Michael Dell.

Tags:  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *