Efter Steve Jobs: Han er den nye Tim Cook

Den 15. september 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Jeff Williams, th., er Tim Cooks Tim Cook. Manden, der nu skal ned i maskinrummet og knokle.

Da Steve Jobs trak sig fra posten som Apple CEO blev den daværende næstkommanderende Tim Cook sat i spidsen for Cupertino-selskabet. Men hvem overtager så den ledige plads efter Cook?

Tim Cook er kendt som manden, der utrætteligt har arbejdet bag kulisserne og i motorrummet for at sikre, at Apples produkter blev produceret i ordentlig kvalitet, til rette tid og til den rette pris.

En mission, der er lykkedes i en grad, så Apple under Tim Cooks tilsyn er vokset enormt og undervejs blevet verdens mest værdifulde selskab med en markedsværdi på over 300 milliarder dollars.

Han er Tim Cooks Tim Cook

Men selvom vi altså fik svar på, hvem der efterfølger Steve Jobs, opstod der er nyt spørgsmål:

Hvem skal træde i Tim Cooks kæmpestore fodspor?

Jeff Williams lader til at blive det sandsynlige svar. Den mangeårige Tim Cook-højrehånd er Senior Vice President, Operations, som praktisk talt er den position Tim Cook havde, før han blev Apples nye topchef.

Men ligesom Tim Cook i mange år levede en tilbagetrukket tilværelse langt fra spotlyset, skal man nok ikke forvente at se det store til Jeff William, selvom han nu indtager en prominent rolle i topledelsen.

Han kender sin plads i kulissen. Ligesom Tim Cook gjorde det før ham.

Følg skribenten på Twitter.

3 Responses to Efter Steve Jobs: Han er den nye Tim Cook

  1. […] det kan der være god grund til. Det er nemlig den nye topchef Tim Cooks første rigtige præsentation, og hvor der i de store konference-centre i San Francisco er plads […]

  2. […] skulle iPhone 5 ikke skydes af nu. Den er i stedet Steve Jobs’ afskedgave til Tim Cook og resten Apple. Med den i hånden vil Apple kunne vise, at de stadig kører i højeste gear og […]

  3. […] kan godt være, at den nye Apple-topchef Tim Cook gennem mange år var Steve Jobs’ højre hånd som næstkommanderende og ansvarlig for driften […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *