SHOP AMOK: Her er verdens vildeste Apple-templer

Den 14. september 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Her den nyeste Apple Store i New York på Upper West Side.

Hundredevis af Apple-eksperter, der står på spring for at hjælpe dig, nærmest uendelige rækker af friskt Apple-udstyr og butikslokaler, der er indrettet som trendy shopping-templer. Det er virkeligheden i nogle af Apples vildeste butikker rundt om i verden. De har alt, hvad hjertet begærer af Apple-udstyr og de ligger ofte på de allerdyreste adresser rundt om i storbyerne.

Selvom vi endnu ikke har fået vores egne Apple Stores i Danmark, kan vi godt drømme om, at de engang finder vej hertil. Indtil det sker, må vi drage udenlands for at opleve Mac-katedralerne, der er spredt rundt overalt i verden, lige fra New York til Shanghai, Paris og München. Her får du et overblik over de vildeste Apple Stores rundt om på kloden.

New York City, USA

Vil du til Apple-drømmelandet over dem alle, skal du krydse over Atlanten til Apples hjemland, USA. Nærmere bestemt New York City, der passende nok også er kendt under kælenavnet The Big Apple. Byen er hjemsted for ikke færre end fire imponerende Apple-templer, hvor du kan shoppe til du segner. Den største er butikken med den funklende ikoniske glaskube på det berømte luksus-shoppingstrøg Fifth Avenue, hvor limousinerne ofte holder i kø foran de hundedyre mærkevarebutikker. Her i Apples Fifth Avenue-shop, der faktisk er blandt de mest fotograferede seværdigheder i byen, kan du altid få stillet din Apple-sult. Ligesom New York City er berømt for at være ”The City that never sleeps”, så gør butikken det nemlig heller ikke. Den er åben døgnet rundt alle årets 365 dage. Et besøg værd er også den nyeste butik på Upper West Side, der i vanlig stil har en kæmpemæssig glas-facade.

Indgangen til den største Apple Store i verden i Covent Garden, London.

London, England

Med to kæmpe Apple Stores og to mindre af slagsen er London den storby i Europa, der har det største antal Apple-butikker. Og også de vildeste. Den mest kendte er butikken på det eksklusive butiksstrøg Regent Street, der indtil sidste år havde rekorden som den største Apple-butik i verden. Det var indtil Apple slog dørene op til en endnu større butik i de historiske bygninger i Covent Garden. Apple gør meget ud af at bevare bygningernes oprindelige præg og udformning, og der er brugt store million-summer på at sætte den gamle bank-bygning i Covent Garden i stand, men så er det også den måske flottest indrettede Apple-butik af dem alle. Men besøg også butikken på Regent Street, der med sin massive glastrappe midt i rummet er et imponerende syn.

Shanghai, Kina

Skal du en tur til Kina, har Apple også her i de to største byer åbnet butikker. Den mest imponerende er også den nyeste, nemlig butikken i megabyen Shanghai, der åbnede sidste år. Den er bygget efter samme skabelon som New York-butikken på Fifth Avenue, men i stedet for en glaskube som i New York, har Apples arkitekter denne gang designet en gigantisk 12 meter høj cylinder som indgang til den underjordiske butik. Butikken spreder sig over 1.500 m2 og har over 100 Macs udstillet. Den anden butik, der åbnede i 2008, ligger i Kinas hovedstad Beijing.

Apple Store på Rosenstraße 1 i München.

Hamborg og München, Tyskland

Man behøver ikke at rejse helt til New York eller Shanghai for at opleve den specielle atmosfære i en rigtig Apple Store. Man kan såmænd nøjes med en tur over grænsen – enten til Hamborg eller den lidt større butik på Rosenstraße 1 i München, der helt i tråd med mange af de andre Apple Stores har en massiv glasfacade prydet med det lysende hvide Apple-logo. Det er to af i alt fem Apple Stores i Tyskland.

Paris, Frankrig

Hvis turen går til byernes by, Paris, skal du ikke snyde dig selv for et besøg i Apples to butikker her. Begge udmærker de sig ved at tage udgangspunkt i Paris’ egen klassiske arkitektur, så de passer ind i bybilledet. Den ene, der ligger ved det berømte Louvre-museum, er således indrettet under jorden med den karakteristisk nedadgående pyramide, der sænker sig ned i rummet. Den anden butik ligger ved Paris’ operahus og er holdt i oprindelig stil, hvor kun to små Apple-skilte afslører, at der er tale om en Apple-butik.

Følg skribenten på Twitter.

Én besvarelse til SHOP AMOK: Her er verdens vildeste Apple-templer

  1. […] har allerede en stribe kæmpebutikker, som du måske allerede […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *