Steve Jobs syg: Træder tilbage omgående

Den 17. januar 2011, i Apple, af Frederik Danvig

Steve Jobs forlader Apple og går på sygeorlov på ubestemt tid.

I en kort pressemeddelelse fortæller Apples topchef, at han atter er tvunget til at forlade selskabet på ubestemt tid af helbredsmæssige årsager.

Bedst som de fleste gik og troede, at Apples karismatiske CEO og medgrundlægger, Steve Jobs, endelig var ovre sit lange sygdomsforløb med først kræft i bugspytkirtlen i 2004 og senere en levertransplantation i 2009, lader det nu til, at han atter er blevet syg.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Apple sendte ud for kort tid siden.

Apple-kronprinsen overtager styringen

I den forklarer Steve Jobs, at han har fået lov til at tage sygeorlov for at få styr på sit helbred. Han fortæller samtidig, at han trods sygefraværet forbliver som CEO og fortsat vil være med til at træffe større beslutninger i firmaet.

Apples driftschef Tim Cook overtager den daglige ledelse.

Den daglige ledelse varetages, som under Jobs’ tidligere fravær, af den mangeårige driftschef Tim Cook, der af mange regnes som en mulig arvtager til Jobs’ trone i Apple.

Steve Jobs, der er kendt som en meget privat person, slutter sin mail, der er sendt til samtlige Apple-ansatte, med en appel til offentligheden:

”Jeg elsker Apple utroligt meget, og jeg håber at være tilbage så snart jeg kan. I mellemtiden vil min familie og jeg sætte stor pris på, at vores privatliv respekteres.”

Om det er kræftsygdommen, komplikationer i forbindelse med levertransplantationen eller noget helt tredje, der tvinger Steve Jobs ud på sidelinjen, er i skrivende stund uvist, men der kastes muligvis mere lys over de nærmere omstændigheder, når Apple i morgen fremlægger regnskab for første kvartal.

Tags:  

Én besvarelse til Steve Jobs syg: Træder tilbage omgående

  1. Jody siger:

    I’d love to see more sandwich recipes! We love sahwcidnes in my household, but tend to make the same ones all the time too. I’m definitely up for trying some new ideas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *