Tim Cook og Lowell Macadam præsenterer den nye CDMA-baserede iPhone 4

Tim Cook og Lowell Macadam præsenterer den nye CDMA-baserede iPhone 4

Som forventet præsenterede Verizon i USA i dag deres specialproducerede version af Apples iPhone 4. Den nye Verizon-version af iPhone 4 adskiller sig fra den iPhone 4 vi har i Danmark, ved at anvende CDMA-standarden frem for UMTS-standarden som vi blandt andet primært bruger her i Europa.

Udover den nye indmad, der gør CDMA-iPhone 4  i stand til at fungere på Verizons netværk, er der ikke noget nyt under solen: designet, softwaren og funktionaliteten er den samme.

Og så dog… for den CDMA-baserede iPhone kan nemlig fungerer som WiFi-HotSpot – dvs, at alle WiFi-enheder kan anvende bredbåndsforbindelsen i iPhone 4 CDMA. Det betyder, at eksempelvis enWiFi iPad eller en MacBook nu kan gå på nettet, blot du har din iPhone med dig – en feature, som mange iPhone-ejere har efterspurgt i årevis, men som hun har kunnet lade sig gøre igennem 3.parts jailbreak-programmer såsom MyWi. Vi kan kun håbe på, at Apple vælger at tilføje denne feature til iPhone 4 3G, da det udelukkende et et spørgsmål om en softwareopdatering.

Med på scenen sammen med Verizons COO Lowell Macadam var, ikke som håbet Steve Jobs, men derimod Apples pendant til Macadam, Apples COO Tim Cook. Apple og Verizon har arbejdet på at lancere en iPhone i CDMA-netværket siden 2008, og har testet telefonen løbende over det sidste år.

UPDATE: Det viser sig, at der rent faktisk er en række designmæssige ændringer på Verizons iPhone 4. Apple har valgt at ændre på iPhone 4s antenne, altså den aluminiumskant, der løber hele vejen rundt om telefonen. På den oprindelige iPhone 4 findes der 3 samlinger i antennen: én på hver side og én i toppen. Verizons iPhone 4 har derimod 2 samlinger på den ene side, én på den anden og ingen i toppen. Ydermere er der ingen SIM-kortskuffe, da SIM-kort ikke er nødvendigt på CDMA-telefoner.

Sidst men ikke mindst, så har Apple valgt at flytte Mute-switch og Volume-knappper et par millimeter. Dette betyder, at Verizons iPhone ikke er kompatibel med de covers og cases der findes på markedet i dag til iPhone 4. Ups…

En sammenligning imellem de 2 iPhones kan ses hos Slashdot

Tags:  

5 Responses to Officielt: Verizon får CDMA-baseret iPhone 4 (Opdateret)

 1. TheTruth siger:

  Det er ikke rigtigt at man ikke før har kunne gå på nettet via en iPhone fra en MacBook.
  Og man behøver ikke Jailbreake den, blot dens "del internet" funktion.

 2. Lars Dahl siger:

  Hej TheTruth

  Den store forskel er, at du du nu kan bruge iPhonens internet fra eksempelvis en iPad, en iPod Touch, eller en hvilken som helst enhed med WiFi.

  På den nuværende iPhone kan du udelukkende dele med bærbare computere via USB-kabel eller Bluetooth – Så der er en verden til forskel 🙂

 3. Simon Nielsen siger:

  Og man kan her tilslutte op til 5 enheder, i stedet for som før 1. Og rækkevidden er også væsentligt bedre end ved bluetooth, opdateringen 4.2.5 skulle gøre det muligt at sætte sin iPhone som wifi hotspot på alle eksisterende iphones. Jeg håber bare de sætter en hurtigere processor i og smækker den nye antenne på og laver en iPhone 4G som de sender på verdensplan. Altså en LTE telefon. Så vi har i Danmark kan få udskiftet vores telefoner med lorte-antenne

 4. Christina siger:

  Hej. Kan man bruge denne telefon her i DK, hvis man har købt en i USA ???

 5. Flemming siger:

  Summasumarum vil det sige, at hvis du køber en iPhone 4 CDMA verizon, ikke har mulihed for at sætte dit sim kort i. Derved ubrugelig i dk?
  Jeg har haft kig på en i England, hvor der der på bagsiden står: a1332 emc 380b. Hvad kan der udledes deraf?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *