MacBook, en god computer

Den 28. august 2008, i Ikke kategoriseret, af Mikkel Drewsen

MacBook - en god computer?Jeg har en MacBook, har haft den snart to år. Som udgangspunkt er jeg en glad Mac-bruger, elsker interfacet, OSX, designet, den høje grad af simpel og intuitiv usability. Men der er ridser i lakken (så at sige…).

 – Efter godt et år kom der revner i topcasen, som blev udskiftet under garantien. Første “ridse i lakken”…
 – To gange er min computer gået ned. Jeg har måttet formattere og reinstallere OSX. Er heldigvis god til at huske backup, men der ligger meget arbejde i at reinstallere og installere programmer samt lave personlige instillinger. MEGET arbejde. Ingen har kunnet forklare årsagen på disse crashes, men de synes at have været software-relaterede. Sidste crash var i november sidste år, siden da har den fungeret. Jeg kører jævnligt hardware-tjek og laver backup flere gange om ugen. Kort sagt: jeg stoler ikke på min computer. Desuden sørger jeg for kun at lukke computerens skærm helt i når jeg skal have MacBooken med for at slide så lidt på topcasen som muligt. Snart er der ikke mere reklamationsret og jeg gider ikke betale for endnu en udskiftning af topcasen.

Her kommer så min pointe: Jeg læser medievidenskab og kender bl.a. herigennem MANGE, som har MacBooks. ALLE har haft problemer med deres computer. ALLE. Topcasen flækker, taster virker ikke, den crasher… you name it.

Hvad jeg ikke forstår er, hvorfor dette er sådan? Hvor går det galt?? Og hvorfor accepterer man det som forbruger? Hvorfor elsker jeg alligevel Apple?

Det undrer mig desuden, at Apple ikke har gjort noget ved især topcase-problemet. Nye MacBooks flækker stadig. Der er tydeligvis tale om en decideret designfejl, som jeg er meget uforstående overfor, at man ikke har rettet for længe siden.

Hvad er jeres tanker/oplevelser? Har jeres MacBooks fungeret problemfrit eller er i løbet ind i lignende problemer? Og elsker i også stadig Apple??


Tags:  

7 Responses to MacBook, en god computer

  1. kranko siger:

    Jeg har også en macbook. Jeg er helt vildt glad for den! Den har aldrig crashet – jo pga. software fejl, hvor jeg blev nødt til at slukke for dyret, ellers ikke! Self er der nogle ridser hist og her. Jeg fik trykket skærmen lidt under en tur til Indien, hvilket gør at jeg har en lille hvid plet lige under midten af skærmen og nogle ridser i midten – man ligger dog ikke mærke til det.

    Uden tvivl bedste bærbarecomputer der findes!

  2. Rasmus siger:

    Jeg har også en MacBook. Jeg købte min MacBook, da serien stort set lige var lanceret – det betød også, at jeg fik en af dem, som led af Random Shutdown Syndrome pga. en for stor heatsink. Efter jeg fik den skiftet, har min MacBook kørt upåklageligt.
    Det eneste, man kan se på den, er, at touch pad’en og nogle af tasterne er slidt lidt blanke, men trykket er ikke slidt af, og der er ingen revner eller ridser nogen steder på computeren.
    Ellers har der selvfølgelig været et par crash pga. softwarefejl – men jeg har aldrig haft brug for at reinstallere eller lave restore fra backup.

    Jeg har absolut ingen grund til at være utilfreds med min MacBook – den tjener mig glimrende.

    Når det kommer til fejl og problemer, så er det jo utroligt nemt at skaffe rigeligt opmærksomhed om det, og derfor hører man om så mange – det er jo de færreste tilfredse kunder, som genererer lige så meget “støj”, som utilfredse gør.
    Derudover er Apple også lidt speciel, synes jeg, fordi Apple er jo “eneleverandør” af Apple computere og OS – Apple vælger producenten af grafikkort, af RAM, af harddisk osv. – så når der er noget, som går i stykker, har kunderne kun et sted at rette kritikken: nemlig Apple. Det gør naturligt, at der vil være mere brok over Apple end over Zepto, ASUS osv. Men det kan også være positivt – som kunde hos Apple, behøver du kun henvende dig et sted, når der er problemer – hos Apple (og det kan være en af årsagerne til at elske Apple og deres produkter).

  3. Klaus T. siger:

    Min MacBook som jeg fik i 2006, og nu kører videre i "kærestens navn", fejler heller ingenting. Den fik dog skiftet topcase'en pga misfarvninger, som de første også døjede med – og den har stadig noget, men det kan jo også skyldes "diverse" som bare kommer på hvide ting når man sidder med håndfladerne og gnider sig i 2-3 år.

    Men mon ikke det er derfor Apple rygtes at vil opdatere MacBook serien til at matche Pro og Air med alu design? Der synes jeg hvertfald ikke der er den fjerneste indikation af at det er muligt at "svine dem til" bare ved at bruge dem.

  4. Martin siger:

    Selvom jeg ikke har en macbook vil jeg lige komme med et par kommentarer.

    Jeg sider på 5. år med min gamle PowerBook G4. Jeg elsker den maskine. Til trods for alderen kører den perfekt. Der har aldrig været det mindste med den, bortset fra et batteri der blev byttet under et eller andet omskiftningsprogram. Der var dog intet galt med det, jeg benyttede mig bare af chancen til at få et nyt.

    5 år ar meget lang tid for en computer og jeg påtænker og så at købe en ny når næste opdatering kommer.

    Om kvaliteten er faldet siden jeg købte min ved jeg ikke, men inden da havde jeg en iBook som jeg ikke var så heldig med. Så det er ikke sikkert der er sket de store ændringer i kvaliteten.

    En ting skal man dog huske på, og det er at Apple er blevet utroligt mere almindeligt nu end førhen. Der vil derfor også være mange flere fejl og utilfredse kunder (lige som der vil være flere glade kunder), Nu kender alle bare en eller anden der har en mac og derfor kommer flere fejl frem i lyset – før i tiden hilste vi mac-brugere nærmest på hinanden.

    Så procentvis tror jeg egentlig ikke der er flere fejl nu end tidligere.

    God weekend

    /martin

  5. Dahm siger:

    Har haft mit Macbook siden Oktober sidste år, og den virket upåklageligt. Jeg er sådan en lidt happy-go-lucky type, så det er sjældent jeg rent faktisk slukker for min computer, i stedet lukker jeg bare skærmen ned. Selvfølgelig vil jeg gerne tage god vare på den, og derfor skal jeg lige høre lidt om den der revne i topcasen. Min revne (som sidder præcist samme sted som på billedet) knækkede af for ca. 2 måneder siden. Flere af mine kammerater med MacBooks har haft det samme problem, så jeg kender til generaliteten af det. Er det virkelig sådan at reklemationen dækker det? Jeg er idiot til den slags ting, og tænkte jeg nok hellere lige måtte spørge. Det skal sige jeg ikke købte den der udvidede 3-års garanti som de tilbød i Humac da jeg købte den.

  6. Sahin siger:

    Jeg har altid kørt med PC ( windows ) Men lige endtil min fætter anbefalede mig en macbook, det er simpelthen den bedste driftsikker computer jeg har haft gennem tiden. Og i fremtiden bliver det kun MAC

  7. Martin siger:

    Jeg har haft min Macbook siden januar i år. Undersiden lavet af gummi, er begyndt at slippe resten af computeren, batteriet holder lidt over 2 timer med nedsat skærmstyrke og wireless internet slået fra. Formateringen på worddokumenter lavet i openoffice, passer ikke når de bliver åbnet på en alm. computer.Så skal man købe Iworks sagde de ved Humac. Det koster 1100Kr. Jeg kan kun spille nogle af mine musikfiler fra Winamp. Messenger virker ikke optimalt på Mac. Jeg mangler en cardreader eller flere usb porte. Jeg er ikke videre tilfreds med min Macbook, selvom jeg synes at designet er fedt. Det må de kunne gøre bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *