Dynolicious #1Et nyt iPhone program ved navn Dynolicious har nu fundet vej til App Store. Programmet påstår at kunne måle hvor mange hestekræfter din bil har, din 0-60 (miles per hour) tid osv, alt sammen ved hjælp af det indbyggede accelerometer. Selvfølgelig skal der også indtastet lidt data om bilen, så den ved hvad den har at arbejde med. Dynolicious fungerer altså stortset på samme måde som G-Tech der nok er kendt af mange “bil freaks”.

I dette YouTube klip tester de Dynolicious sammenlignet med et rigtigt rullefelt, og Dynolicious kommer faktisk ret tæt på de rigtige tal. Omend den ikke er 100% præcis, kan det være Dynolicious kan bruges til at måle tendenser istedet.

Dynolicious koster pt. 79 kr. i den danske App Store.

Test af Dynolicious til iPhone

Jeg har udnævnt mig selv til testperson og spenderet de 79 kr for programmet. Indtil videre har jeg ikke haft den store success med det. Programmet mener nemlig min bil kun har 46 hestekræfter og det bliver den nok ked af at høre, når den burde have knap 115 hk. Men der er mange variabler der spiller ind, udviklerne skriver selv at de er blevet overrasket over den store variation i iPhone’s accelerometer, og de arbejder på at forbedre kalibreringsfunktionen. Derudover skriver de også at det er meget vigtigt hvordan iPhone’en monteres, jeg forsøgte bare i en kopholder – som de også skriver er okay – men det er ikke sikkert det har været godt nok. Og sidst men ikke mindst, kræver det selvsagt også at man giver bilen noget gas (uden at bryde færdselsloven selvfølgelig) for at få en så præcis måling som muligt.

Dynolicious #2Nu er programmet købt, for mit vedkommende, så der skal helt klart leges lidt mere med det.  Hvis du har overvejet at købe en G-Tech til din bil, var det måske værd at spare en masse penge og give Dynolicious et forsøg først. Der skulle snart komme en gratis opdatering som tilbyder “metric values”, såsom km/t istedet for mph o.l.

Mere information om programmet kan findes på udviklerens hjemmeside.

Tags:  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *