OS 10.6 Snow Leopard – farvel til PPC?

Den 11. juni 2008, i Mac OS, af Jacob Stenhaug

Når Apples nye generation af Mac OS lanceres (forventeligt næste år), bliver det uden understøttelse af Power PC processorer.

OS XApple præsenterede forleden på WWDC et sneak peak af det kommende OS 10.6 – kaldet “Snow Leopard”. Den første testudgave er frigivet til udviklerne, og franske LogicielMac kan berette, at systemkravene bl. a. siger, at en Intel processor er et must. De øvrige krav er desuden:

 • Intel cpu
 • Optisk drev (internt, eksternt eller delt)
 • Min. 512 MB RAM
 • Apple certificeret grafikkort
 • 9 GB ledig diskplads

Det tyder altså på, at Apple så småt er ved at give de aldrende Power PC baserede maskiner det endelig dødsstød, hvad angår kompatibilitet i kommende software.

Tags:  

5 Responses to OS 10.6 Snow Leopard – farvel til PPC?

 1. dborup siger:

  det er ikke sikker det bliver en helt ny styresystem 10.6

  men måske en 10.5.x udgivelse

 2. Okay? Spændende… Hvor har du læst det?

  Kunne være fedt hvis de kunne få gjort noget ved stabiliteten og generel performance, som efter sigende er savnet for tiden!

 3. Oddj0b siger:

  Jeg gad egentlig godt vide hvor mange af deres nuværende brugere de rammer ved at skære PPC fra. Personligt syntes jeg det er helt fantastisk, da jeg aldrig har haft en PPC maskine.

 4. Dan S. Pedersen siger:

  Der er mange der sværger til de gamle PowerBooks, især dem med 12"-modellen nægter at se nutiden i øjnene. De vil nok blive kede af det; samtidig tror jeg der er flere PPC'er end man lige tror, men Apple må fravælge videre support til PPC på et solidt grundlag, må man formode.

 5. dborup siger:

  @Jacob Stenhaug

  kan ikke lige huske hvor jeg har læst/hørt det, men skriver lige linket når jeg finder det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *