Resumé af WWDC 2008 keynote

Den 10. juni 2008, i Apple, iPhone, Mac OS, af Jacob Stenhaug

Som de fleste nok ved, afholder Apple i øjeblikket deres World Wide Developers Conference i San Francisco. I går gik bl. a. CEO Steve Jobs på scenen og afholdte en præsentation af nye produkter. MacSiden bringer her et sammendrag.

iPhone 3G whiteDet blev til følgende highlights:

  • Preview af funktionerne i iPhone firmware 2.0
  • Annoncering af ny iPhone med 3G, GPS, nyt design og tilgængelighed i 70 nye lande (bl. a. DK)
  • iPhone forbedres på Enterprise området, med bl. a. fuld Exchange support
  • .Mac afløses af “MobileMe
  • Præsentation af nye iPhone applikationer og spil
  • Preview af OS 10.6 “Snow Leopard”

Det meste var forventet på forhånd, da rygtebørsen længe har spået om en ny iPhone revision med 3G og GPS, samt nyt design. Enterprise funktionerne var ligeledes forventet. Det samme var MobileMe, hvis konkrete funktioner dog blev demonstreret. OS 10.6 forventes ikke på markedet før i 2009, men man løftede dog sløret for, at det primære fokus denne gang vil være på performance og ikke så meget nye funktioner og features. 

For mange danskere er nyheden om iPhone en kærkommen nyhed. Man har hidtil været nødsaget til diverse import og efterfølgende unlock metoder, for at kunne få fingrene i enheden. Dette er slut pr. 11. juli, da Telia fra denne dato vil sælge telefonen i sine butikker. Den danske salgspris er endnu ikke oplyst, men da den amerikanske pris fik et nøk nedad ($199 for 8GB og $299 for 16GB), forventes det, at prisen ikke bliver vanvittig høj, da Apple således undgår parallel import fra USA. Det forventes dog, at abonnementerne, der skal tegnes for at du kan købe den, bliver relativ dyre. Vi må dog vente til Telia melder noget konkret ud, før vi kan komme med en endelig dom.

Traditionen tro er der lagt et video stream af gårsdagens keynote ud til download. Du finder det på dette link (åbner i nyt vindue).

Tags:  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *