Telia klar med iPhone i Danmark

Den 27. maj 2008, i iPhone, af Daniel Bahl

Telia logoApples stærkt omtalte og lige så omdiskuterede, første mobiltelefon, iPhone, kommer nu til salg i Danmark. Priser, model og lanceringstidspunkt er endnu uklart.

Telia Sonera, Nordens største teleselskab, meddelte tirsdag morgen, at det har underskrevet aftale med Apple om at sælge telefonen i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen senere i år.

Kilde 

 

3 Responses to Telia klar med iPhone i Danmark

 1. Oddj0b siger:

  Jeg håber det bliver muligt at købe iPhone uden simlock, fordi jeg skal aldrig have et abonnement fra Telia.

  Jeg fatter ikke hvordan Apple kan blive ved med at vælge dårlige samarbejdspartnere omkring deres iPhone projekt, de seneste nyheder påpeger også at AT&T ikke har været de bedste for Apple.

 2. Daniel Bahl siger:

  Nu er jeg selv TDC/Telmore mand, men hvad er der galt med Telia? Jeg har intet imod deres valg, da Telia både har fuld EDGE dækning i Danmark og samtidig også arbejder på at udbygge et godt 3G-netværk.

  Alt tyder på at den nye iPhone 3G vil have support for både EDGE og 3G, og 3G kan slået fra og til, efter behov, da det nok vil være en del mere batteri slugende.

  Så for mig ville det være ideelt at have fuld EDGE dækning i DK, som min iPhone kan bruge når den ligger i min lomme og får push-mails, synkroniserer kalender Over-The-Air osv. Hvor 3G ville være fedt at slå til hvis man lige har behov for at sende en større mail eller skal surfe på nettet og dermed kan gå på kompromi med batterilevetiden, eftersom det kun er en tidsbegrænset periode man bruger det.

  Desuden er telia i mange lande, hvorfor jeg vil sige det er en god aftale for Apple, for at få den ud i så mange lande som muligt.

  /Daniel

 3. haakon siger:

  Det vil nok være sim-lås av same type som nå, hvilket betyr at du kan bruke den med hvilket som helst teleoperatør. Men du vil fortsatt være bundet av kontrakten med teleoperatøren som har subsidiert telefonen. Det nordiske markedet er svært lite i forhold til endel av de andre avtalene Apple har signert. Derfor er det nok naturlig å vælge en operatør som dekker hele markedet. Det blir mye mere oversiktlig for Apple, hvilket er et viktig poeng. De ønsker fortsatt å ha kontrollen på distribusjonen av sine produkter.

  haakon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *