Psystar

Den 17. april 2008, i Ikke kategoriseret, af Jacob Stenhaug

Psystar logoFlere medier begynder at spekulere i, om Psystars Mac-klon blot er et fupnummer.

Det amerikanske IT firma Psystar lancerede forleden en Mac-klon til billige penge, leveret med OS X Leopard. Tiltaget er i strid med Apples licensregler, hvilket Psystar dog var villige til at udfordre.

Noget tyder dog på, at der er ugler i mosen. Først gik firmaets hjemmeside ned – angiveligt pga. overbelastning som følge af den store opmærksomhed fra medierne. Efterfølgende er det ikke muligt at betale sine ordrer med kreditkort, men kun var PayPal – et problem som Psystars egne medarbejdere ikke kan blive enige om at give en ensartet melding på. En medarbejder har udtalt til Information Week, at det skyldes netværksproblemer, medens en anden medarbejder nævner, at der ikke er nogle problemer på den front – forvirret?

En væsentlig mere foruroligende omstændighed er dog, at virksomheden skiftede fysisk adresse hele fire gange på én dag. Én af adresserne tilhørte en anden virksomhed, som angiveligt ikke kender noget som helst til Psystar. Direktørens respons til dette var, at man havde haft svært ved at følge med de mange ordrer – en udmelding de fleste nok vil mene, at han skal “længere ud på landet med”!

Som om ovenstående ikke er nok, så er OSx86 Project godt gale i skralden. De har udviklet den EFI Firmware, som Psystar skal benytte sig af, for at snyde OS X til at tro det afvikles på “ægte” Apple hardware. Psystar har dog ikke licensrettigheden til at benytte firmwaren kommercielt, hvilket dens udviklere naturligvis ikke er helt tilfredse med. Psystar selv mener dog, at der blot er tale om en misforståelse og at man er i dialog med OSx86 Project.

Tiden vil vise hvorledes denne sag ender – men umiddelbart sidder Psystar lidt i saksen. Direktøren mener dog selv, at han blot er i gang med at gøre Steve Jobs og Apple en tjeneste, med følgende (arrogante?) kommentar: “We’re here to help Steve Jobs. He’s not making enough money. We’re here help him increase sales.”

Det er Tom’s Hardware der har haft held med at få fat i Psystars direktør. Du kan læse mere om sagen på deres hjemmeside (åbner i nyt vindue).

Deltag i debatten på MacSiden.dk’s forum


Tags:  

3 Responses to Psystar

  1. Synes mest af alt at det lyder som et fupfirma, der er ude på at snyde folk.. De ved at der vil være en enorm interesse for deres produkt og ville sikkert gerne tage imod en masse ordrer (og betalinger) for derefter at forsvinde..

    Noget andet er, at jeg ikke forstår hvorfor der ikke er nogen (det er der måske også – har ikke undersøgt det) der sælger en OS X-kompatibel computer, som f.eks Psystar tilsyneladende vil, men UDEN nogen form for SW. Det kan da ikke være ulovligt.

    Det kan dog tænkes at folk med mod/evner til at hacke OS X til at køre på en alm. PC også er typerne der foretrækker at bygge deres egne PC'er (som jeg selv gjorde i min tid som Windozebruger).

  2. Oddj0b siger:

    Jeg tror ikke det er lovligt at installerer Mac OS X på andet end mac hardware, derfor er det ikke muligt for andre at producere og sælge hardware.

  3. […] har tidligere kunnet berettet om tiltaget og om hvorvidt der var tale om et fupnummer eller ej. Psystar tager nu sagen i egen hånd og har derfor lavet en video, der viser deres […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *