OS

Den 14. april 2008, i Ikke kategoriseret, af Jacob Stenhaug

OpenMacSiden Apple lancerede Intel-baserede Macs, har nørder verden over eksperimenteret med at installere OS X på ren PC hardware.

Firmaet Psystar har nu valgt at tage springet og har lanceret hvad de betegner som et “stripped down” alternativ til en Apple computer – og de garanterer OS X Leopard kompatibilitet. Produktet kaldes “OpenMac”.

Maskinen, der er prissat til $399, er bestykket med følgende hardware:

 • 2.2GHz Intel Core 2 Duo
 • 2GB DDR2 667 RAM
 • Integreret Intel GMA 950 grafik
 • 20x DVD+/-R drev
 • 4 USB Porte
 • 250GB 7200RPM harddisk

Det skal siges, at det endnu ikke er blevet bekræftet fra øvrige kilder, om OS X kompatibiliteten rent faktisk holder, men det lader til at firmaet har draget sig erfaringer fra OSx86project, som længe har beskæftiget sig med emnet.

Ifølge Apples End User License Agreement for OX 10.5 Leopard, er det ikke lovligt at installere licensen på ikke-Apple hardware, så spørgsmålet er, hvor mange OpenMacs der når ud til forbrugerne inden Apples hær af advokater får begravet projektet 🙂

Der er delte meninger i Mac-verdenen om hvorvidt det er et godt eller skidt tiltag.

Hvad er din mening?


Tags:  

7 Responses to OS

 1. haakon siger:

  Rent juridisk er det vel ingen tvil om at det vanskelig kan la seg gjøre å markedsføre maskinen på bakgrunn at den er bygget til å kjøre Leopard. Den selges nok ikke med Leopard, men oppfordringen til å bryte Leopards EULA er sikkert nok til å stoppe produktet i startblokkene.

  Når det er sagt setter dette produktet fingeren på det store åpne hullet i Apples produktlinje. Det mangler en billigere Mac Pro, en Mac rett og slett. Det er mange som kan klare seg med en Core 2 Duo og HD2600-grafikk, men som ikke vil ha maskinen bygget inn i en skjerm. Joda, iMac er et fantastisk godt produkt, men kanskje ikke fleksibelt nok for en stor gruppe brukere som ikke vil nøyes med en Mac Mini og ikke har råd til en Mac Pro.

  /Haakon

 2. Dan S. Pedersen siger:

  Jeg er enig med dig, haakon; og netop at nogen forsøger sig i den niche siger vel noget om, at der også udemærket kunne være et behov.

 3. richardx. siger:

  2000 kr. billigt!

  kunne være man skulle overveje det hvis den kom til Danmark:)

 4. LennyBoy siger:

  Ville bestemt være en god måde at komme igang med mac på.. Prisen på en mac er meget stor for en lærling 🙁

 5. […] kunne i går berette om det amerikanske firma Psystar, som har lanceret en OS X Leopard kompatibel PC til spotpris. Sagen skabte stor opmærksomhed omkring firmaet, da tiltaget angiveligt er et brud […]

 6. […] amerikanske IT firma Psystar lancerede forleden en Mac-klon til billige penge, leveret med OS X Leopard. Tiltaget er i strid med Apples licensregler, hvilket Psystar dog var […]

 7. […] har tidligere kunnet berettet om tiltaget og om hvorvidt der var tale om et fupnummer eller ej. Psystar tager nu sagen i egen hånd og har […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *