Månedens artikel Marts 2008

Den 2. april 2008, i Ikke kategoriseret, af Lars Dahl

Skriv månedens artikel, og få en iPod Shuffle!Så er den første måned i “månedens artikel” overstået og der skal kåres en vinder af 1 stk. iPod Shuffle samt 1stk. MacSiden.dk T-Shirt.Denne måneds vinder præmieres for sine interessante, omfattende og detaljerde artikler omkring Automator og spotlight.

Vinderen er naturligvis

Jesper Kleis

Jesper har måneden igennem har skrevet 4 informative artikler om brugen af automator og spotlight.  

Skriv månedens artikel, og få en iPod Shuffle!

Jesper vinder ikke på kvantiteten men på kvaliteten af hans artikler. Sådan skal det gøres! 🙂 

Der er en iPod og en T-Shirt på vej til Jesper, og et stort tillykke og tak for hjælpen skal lyde herfra.

Mvh MacSiden.dk 

 

Du kan læse de 4 artikler her:

Automator – få styr på din PDF udskrifter

Automator – Omdøb finderemner

Automator – en lille introduktion

Dus med Spotlight: Søgning i OS X

 

8 Responses to Månedens artikel Marts 2008

 1. LennyBoy siger:

  Tillykke og godt arbejde med artiklerne 🙂

  Nu har jeg endnu større lyst til at anskaffe mig en Mac 🙁

 2. Tillykke til Jesper! Jeg håber dette kan inspirere andre MacSiden brugere til at lave fede artikler, så vi for alvor kan få gang i sitet… og få spredt nogle MacSiden.dk t-shirts ud i det ganske land 🙂

 3. Klaus T. siger:

  Tillykke med "sejren" – det var fortjent 🙂

 4. jkleis siger:

  Mange tak for alle de positive tilbagemeldninger – jeg håber at også andre bliver motiveret til at skrive artikler – så MacSiden bliver et attraktivt sted.

  Min primære motivation var egentlig ikke at vinde konkurrencen – men udover min forfængelighed om at blive set og hørt, så at få lov til at skrive indslag som faktisk blev stående. I fora er det ikke specielt sjovt at skrive en længere artikel om tips til spotlight, og så er ens arbejde forsvundet eller uaktuelt efter ca. 1.5 time – uden at nogen har set hvad man har skrevet. Det er specielt surt når man er blevet udkonkurreret af Se et sjovt indslag. Med nyhed/artikel indlæggene har man motivation for faktisk at bruge tid på sine indlæg – og endvidere mulighed for at indsætte grafik. Det synes jeg er fedt.

  Spørgsmålet er bare hvad der skal skrives indslag om:

  Personligt har jeg en lille liste af muligheder som jeg synes kunne være interessant at der blev taget fat på:

  1) Brug af quicksilver/butler/launchbar

  2) iPhone SDK'et

  3) Hvordan lærer man Xcode

  4) Tips til hverdagen: Spaces, Finder, Exposé, Dock.

  5) Tips og brug ad mail samt ical.

  6) Terminal

  7) Applescript

  8) Hvordan sætter man sin mac op til videnskabeligt arbejde

  fink, latex, editor, etc.

  9) Tredje parts programmer, Yep, Journler, Firefox, airfoil etc.

  Men jeg går ud fra at en del af jer har nogle helt andre interesser. Så hvad kunne i tænke jeg at skrive eller der blev skrevet artikler/nyheder om?

 5. Dan S. Pedersen siger:

  Også et (forsinket) tillykke herfra – solide og kompetente artikler, der har givet dig en velfortjent sejr.

  Jeg render selv med lidt småtterier i støbeskeen, men jeg synes du har givet nogle gode forslag, f.eks. i form af QuickSilver, som jeg selv bruger, og som jeg ved kan en sindsygt masse og praktiske ting, hvoraf jeg kun kan et fåtal.

  Jeg bevæger mig jo i det daglige i et videnskabeligt miljø med min Mac, og kunne godt tænke mig at skrive lidt om mine erfaringer udi den udfordring. Bl.a. er jeg ved at teste et nyt 'reference manager' program, der fungerer nativt med Pages, og som tilmed er gratis.

 6. vadskaer siger:

  Ja – det er helt velfortjent. Det har været en fornøjelse at læse de artikler. Tillykke med det og tak for det gode arbejde.

 7. jkleis siger:

  Uuh, jeg har fået min Shuffle – og den er godt nok lækker. Den er vist mest beregnet til musik – men hvis man ligger sine podcast i begyndelsen af shufflen, kan man let finde dem igen – og i modsætning til min Creative er den hurtig til at starte op, så man kan lytte videre hvorfra man var nået til.

  Jeg overvejer dog at lave et script, til at genere lydfiler med podcast navnet som tale gennem alex, så man hurtigt kan navigere frem og tilbage mellem dem.

  Shuffle delen virker tilsyneladende kun til musik numre – så man undgår at få sine podcast med her – hvilket er rigtigt smart.

 8. […] vist ikke nogen hemmelighed at jeg vandt en Shuffle her på siden for ungefär enmåneds tid siden (se her). Så jeg tænkte at jeg ville dele mine erfaringer om dette utroligt velgennemtænkte […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *