EDGE

Den 28. marts 2008, i iPhone, af Klaus T.

Nokia Siemens Network logoI en tid hvor alle slynger om sig med 3G, Turbo 3G og Super 3G når det kommer til det mobile internet, er EDGE igen begyndt at give lyd fra sig.
Nokia Siemens Network har netop præsenteret en ny 2G løsning, som EDGE er baseret på, der er dobbelt så hurtig som det nuværende EDGE netværk vi kender idag. Den nye hastighed tilbyder op til 592 kilobit per sekund, og er dermed hurtigere end det normale 3G netværk der kan præstere 384 kilobit per sekund. Det skal dog nævnes at flere danske operatører er ved at opgradere 3G netværket til bl.a. Turbo 3G som er endnu hurtigere.

Det er uvist om vi ser den nye EDGE standard i Danmark, men der er nok en chance for det, eftersom Nokia Siemens Network opererer netværk for 260 operatører i 117 forskellige lande. Disse operatører kan ved hjælp af en softwareopdatering gøre brug af den nye EDGE standard fra tredje kvartal i år. Herhjemme har vi i øjeblikket Telia der tilbyder EDGE, men TDC har tidligere meldt ud af at de vil bruge EDGE til at supplere deres 3G netværk, da EDGE har bedre rækkevidde end 3G og derfor kommer længere ud i landområderne samt gennem bygninger.

Hvorfor er dette så relevant for os, tænker du? Det er det, for os med iPhone, fordi vi nu har udsigt til endnu hurtigere datahastigheder. Desuden har Nokia Siemens Network allerede planer om at videreudvikle EDGE på helt op til 1,2 megabit per sekund i fremtiden.


Tags:  

2 Responses to EDGE

  1. Ja, det bliver altså godt nok rart om et år eller to, når der er ordentligt mobilt bredbånd tilgængeligt over det meste af kloden!

    Eller mon der går længere end som så?

  2. Dan S. Pedersen siger:

    I disse dage hvor den øvrige udvikling går så hurtigt som den gør, går det næsten for langsom med det mobile bredbånd. Det er det næste, nye store, hvilket 3, TDC, Sonofon m.fl., nok skal hive noget indtjening hjem på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *