Selvstændig med en Mac

Den 26. januar 2008, i Mac OS, af Daniel Bahl

398_billings205screenshotsmall.png 

Jeg er nok ikke den eneste her på MacSiden.dk der er selvstændig og har behov for at sende faktura til kunder.  

I mange år har jeg haft en PC ved siden af mig hvorpå jeg brugte Stone’s billige og meget populære program SummaSummarum, der efter min mening det bedste program der findes til mindre virksomheder som gerne vil have et overskueligt regnskabsprogram. Desværre er det kun lavet til PC. 

Naturligvis findes der Sw Soft’s Paralles og VMware’s Fusion som gør det muligt at virtualiserer Windows side-om-side med din Mac og derfor naturligvis også gør det muligt at kører Stone’s SummaSummarum, men personligt ville jeg selv fortrække et native Mac-løsning.Efter at have droppet PC helt i mit arbejdsmiljø, udarbejdede jeg en simple skabelon iWork 08 Numbers, som egentlig virkede ret godt, men det var trods alt svært for mig at gennemskue basale ting som hvem der havde betalt, om kunderne betalte til tiden, hvor mange timer jeg brugte på de enkelte projekter og ikke mindst et lidt mere overskueligt kundekartotek, end den integration der findes mellem Adressebogen og Numbers 08.

Jeg gennemsøgte derfor markedet og testede alle programmer jeg kunne finde – og kan nu give mine varmeste anbefaler til (i hvert fald efter min mening) det bedste Kunde og Faktura-system til Mac. Billings 2.5

Programmet kan nemt tilpasses efter dansk lovgivning med moms-regler osv. og gør det nemt for enhver at holde styr på sine kunder og udstedte faktura. Hvad Billings ikke indeholder, er alt andet end Kundekartotek og Faktura-system, dvs. ingen kontoplan, ingen bogføring mv. Til gengæld er Billings sprækket med lækre faktura-designs, komplet projekt-styrings-system med tidsregistrering og meget mere.

Så sidder du også stadig og mangler et godt faktura system til Mac, så kig på Billings2.com. 
Se desuden en video-demo her.


 

5 Responses to Selvstændig med en Mac

 1. Bo Møller siger:

  Hej,
  Tak for info. Sidder lige nu med samme udfordring som dig.
  Er du stadig glad for billings?

  Mvh Bo

 2. Mortensen siger:

  Tak for tip’et!

  Var det muligt at oversætte faktura-teksterne, eller har du beholdt det hele på engelsk?

  Har du haft brug for iphone-versionen?

  fm

 3. @LaraMarieJ siger:

  Hej
  Jeg syntes lige jeg vil komme med et lille indspark til denne tråd.
  Jeg sidder med et regnskabsprogram, Billy's Billing, som er designet i Mac ånden. Det henvender sit il iværksættere, mindre virksomheder og freelancere.

  Det er super nemt at finde ud af, billigt og hurtigt at bruge og dækker med sikkerhed dine behov. Du kan selv nemt og uden kendskab til fagtermer føre dit regnskab og sende fakturaer ud gennem et system der kan hjælpe dig med at holde øje med om dine kunder betaler til tiden og sågar sende rykkere ud for dig.

  Og Mortensen, så er det på dansk:)

  Du kan komme i gang for helt ned til 9 kr. pr. faktura og det er med ubegrænset posteringer.

 4. stillebenfilm siger:

  Hvis engelske Billings dog bare gad lave en sprog pakke med dansk inkluderet, købte jeg på stedet. Jeg er god til engelsk men fatter simpelthen ikke bogholder engelsk og det interesserer mig heller ikke at lære det.

  Billys Billing ser fint ud, men det der med en månedlig udgift er opfundet af smarte pengefolk der gerne vil ha fingrene permanent nede i vores lommer. Glem det!

  Kan det være rigtigt at der ikke findes et lille lækkert og simpelt DANSK mac program til max 500 kr som kan lave smarte og moderne fakturaer og holde styr på dem og indtægterne?

  stillebenfilm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *