Svaret er like selvfølgelig som det er unøyaktig; alle! De to siste Steve-notes har jeg hatt et sted mellom fem og ti tabs åpne samtidig, alle med en eller annen “live”-blog. Men ikke alle er like gode, og mange er kun et relé for andre. Så hvis man skulle velge én (eller kanskje to), hvilken skal man da velge? Jeg vil forsøke å liste opp noen og forklare hva jeg synes har vært godt med dem tidligere, kommentér gjerne og kom med andre forslag.

 • TUAW – meta-live blog: Gode kommentarer, nøyaktig gjengivelse, men relativt langsom og lite “live”-aktig.
 • MacRumors: Enkel, hurtig, ofte oppdatert, men ingen bilder og i stikkordsform.
 • Engadget: Ikke like hurtig som MacRumors, men gjengir ofte sitater i sin helhet. Har relativt mange bilder, selv om de først kommer et par minutter etter at de er tatt (de tar jo tross alt litt lengre tid å legge opp enn tekst).
 • iLounge: Litt varierende. Ved et par anledninger har de kun referert andre sider, men de er stort sett hurtige og når de refererer samler de informasjoner fra flere sider.
 • Mac1: Veldig varierende. Har et par ganger kun gjengitt andre sider, men hadde gode kommentarer og refleksjoner under MWSF2007.
 • Mediamac: Det har visst ikke lykkes for dem de gangene de har forsøkt. Ender stort sett opp med en eller to poster etter at Steve-note er ferdig.

Så hvilken skal jeg velge i år? Alle sammen, selvfølgelig, igjen.

\Haakon

Tags:  

6 Responses to MWSF Keynote – hvilken liveblog skal vi følge med på?

 1. Klaus T. siger:

  Jeg begyndte med MacRumors fordi den er så hurtig opdateret, men man vil jo gerne se lidt billeder også, så dertil bruger jeg Engadget som regel. De 2 kombineret plejer at virke, men jeg vil da også lige prøve dine andre forslag.

  MediaMac synes jeg nu aldrig har været værd at spilde tid på når det kommer til "live blogging".

 2. Mag siger:

  Hvad er Mac1 for en?

  Jeg tænkte på om en fælles iChat under seancen ikke kunne være cool?

 3. larsd siger:

  Mac1 er en norsk Mac-side

  Ja, det ville være rigtig cool med en fælles iChat.. mon man kan invite via et link her på siden? 🙂

  -Lars

 4. haakon siger:

  Ja, som nordmann skal jeg jo være litt patriotisk. 😉 Jeg har lenge fulgt med på mac1 (og også linux1 og ipod1) og innholdet på siden varierer endel. Alt fra gode artikler til perioder med "tørke". Ta en tur innom og bedøm selv, de blir sikkert lykkelige over litt flere danske IP-adresser i loggen…

  Haakon

 5. Jacob S siger:

  Jeg er lidt i tvivl denne gang. Har tidligere holdt mig offline indtil Apple har smidt videoen ud, for så at se den i sin helhed.

  Dog er de begyndt at lægge dem ud meget sent, så min nysgerrighed har haft svært ved at vente så længe.

  Det bliver nok en kombi af MacRumors og Engadget denne gang.

 6. Anders siger:

  "Dog er de begyndt at lægge dem ud meget sent…" – Hehe ja, jeg erindrer tydeligt en aften hvor vi var en flok Macbrugere der var samlet for at se Keynoten på storskærm sammen. Vi var klar med snacks, take away osv. Vi ventede indtil kl 02 før vi (godt desillusionerede) tog hjem. Kunne først se den næste dag – Nitte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *